IT & C

Căutare de imagini cu Google

Probabil că toți știți de motorul de căutare imagini al Google. E destul de simplu: scrii ce vrei să cauți și Google îți întoarce rezultate de imagini ce corespund textului introdus.

O (relativ) nouă funcționalitate a Google este aceea de a căuta imagini după alte imagini. Și tot la fel de simplu este: introduci adresa imaginii pe care vrei să o cauți sau o încarci din calculator și Google îți va afișa toate imaginile identice cu cea introdusă de tine. În plus îți va arăta și câteva rezultate ce corespund „din punct de vedere vizual”.

Funcția Google funcționează foarte bine, fiind eficientă în testele pe care le-am făcut. Astfel, dacă alegeți o poză cu un desen, un grafic sau chiar cu o persoană, Google o va găsi și vă va arăta, în plus, alte poze similare. Cu toate astea, puțini din cei care folosesc des acest serviciu s-au gândit cât de departe poate el merge.

De exemplu, putem căuta sigla Google și variante ale ei folosind adresa acesteia: http://www.google.ro/intl/en_com/images/srpr/logo1w.png. Dacă aveți nevoie de o imagine asemănătoare, dar puțin modificată (de exemplu cu sigla Chrome în loc de litera „o”), cu siguranță o veți găsi!

Un alt exemplu este cel în care avem nevoie de sigle ale unor mărci cunoscute, dar nu găsim dimensiuni mai mari. În cazul ăsta, am încercat cu sigla Škoda, disponibilă la adresa . Rezultatele au fost excelente!

Dacă (încă) nu vi s-a aprins beculețul, vă dau un alt exemplu

Luăm o poză cu Cătălin Botezatu, de exemplu cea de aici. O căutăm și aflăm cu stupoare că din punct de vedere vizual, Botezatu arată ca Kelly Rowland.

Mai departe las imaginația voastră să găsească noi moduri de utilizare al acestui motor de căutare, din ce în ce mai uimitor.

Succes! :D

qrCode

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>