Ce poți vedea în București, pe 6-7 octombrie

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Weekendul 6-7 octombrie 2018 se anunță unul foarte interesant în toată țara, dar mai ales în București. Ca să nu stai degeaba acasă, uite ce poți face pentru a-ți petrece timpul într-un mod util și plăcut, dar care să te facă și mai deștept…

Începând cu 5 octombrie 2018, ora 23:59, la Cinemateca Eforie și Cinema Elvira Popescu poți vedea Creepy Animation Night – noaptea filmelor de animație horror și terifiante, ajunsă la ediția cu numărul 10. Această proiecție specială face parte din Festivalul Internațional de Animație Anim’est 2018. Publicul prezent în Cinemateca Eforie va asista și la un show audio-vizual OrkiPP (alăturarea Pisica Pătrată – Orkid).

Pornind de la senzații, idei și imagini comune, Vlad Ilicevici, Radu Pop, George Frătica și Alexandru Ciubotariu vor improviza, în sincron, timp de 40 de minute. Blues-ul post-traumatic al celor de la Orkid se va transforma într-un dirge instrumental, cu drone și texturi complexe de chitară, cu explozii instrumentale care duc înspre post-metal. Simbolurile animate care formează universul vizual al formației vor fi backroundul live-drawing-ului lui Alexandru, într-un concept care are la bază alternanța dintre simetrie și haos.

Cumpără bilete:

Creepy Animation Night @ Cinema Eforie

Creepy Animation Night @ Cinema Elvira Popescu

Ștrumfii

De la ora 10 dimineața, la Cinema Elvira Popescu poți vedea Ștrumfii, urmat de o oră de filme de animație ce fac parte din Minimest – secțiunea festivalului Anim’Est dedicată copiilor -, începând cu ora 12.

Dacă nu te-ai trezit la timp, poți vedea Ștrumfii și duminică, 7 octombrie, tot de la ora 10 și tot la Cinema Elvira Popescu!

Cumpără bilete – 6 octombrie / 7 octombrie.

Tito și păsările (Tito and the birds)

Tito este un băieţel de zece ani care locuieşte cu mama lui. Pe neaşteptate, o bizară epidemie începe să se răspândească, făcându-i pe oameni să se simtă rău atunci când le e teamă. Tito descoperă curând că leacul este cumva legat de cercetările tatălui său dispărut despre cântecul păsărilor. Alături de prietenii săi, puştiul se aruncă într-o aventură ce ar putea salva lumea întreagă. Căutarea antidotului se va transforma treptat în căutarea tatălui şi a propriei identităţi.

Puteți vedea povestea lui Tito la Cinemateca Eforie, de la ora 12:30.

Cumpără bilete.

Mutafukaz

Angelino este doar unul din miile de rataţi care pierd vremea în Dark Meat City, un periculos megalopolis din însorita Californie. După un accident de scuter cauzat de vederea superbei Luna, Angelino începe să sufere de migrene cumplite şi halucinaţii bizare. Vânat de oameni în negru, Angelino îşi dă curând seama că aceştia ţin cu tot dinadinsul să-l captureze. Când acest lucru se întâmplă, eroul află extraordinarul adevăr al obârşiei sale…

Filmul poate fi urmărit la Cinemateca Eforie, începând cu ora 16:30.

Cumpără bilete.

Insula Câinilor (Isle of dogs)

Japonia, într-un viitor distopic. Din cauza unei „gripe canine”, patrupedele au fost exilate pe o insulă îndepărtată, botezată Insula câinilor. Cinci câini – Chief, Rex, Boss, Duke și King – nu mai pot de plictiseala cauzată de izolare, când pe insulă ajunge Atari Kobayashi, un băiat venit să-și caute căţelul, pe Spots. Câinii îl ajută pe Atari și îl apără atunci când autorităţile japoneze vin să-l recupereze.

Aventurile celor 5 câini, alături de Atari Kobayashi pot fi văzute la Cinemateca Eforie, de la ora 20:30.

Cumpără bilete.

Parvana

De la ora 18, la Cinema Elvira Popescu, poți vedea Parvana, un lung metraj deosebit, care se adresează persoanelor de toate vârstele și care, în mod sigur, nu trebuie ratat!

Parvana are 11 ani şi trăieşte cu familia într-un mic bloc din Kabulul devastat de război. Într-o zi, tatăl ei e arestat şi viaţa familiei se schimbă o dată pentru totdeauna. Legile talibane le interzic femeilor să iasă neînsoţite de bărbaţi, prin urmare familia nu mai are pe nimeni să o întreţină sau măcar să meargă la cumpărături. Parvana e nevoită să ia o decizie mai mult decât periculoasă: îşi taie părul şi se deghizează în băiat…

Cumpără bilete.


Dacă alegi să mergi la toate proiecțiile pe care ți le-am prezentat sau doar la o parte dintre ele, cu siguranță nu te vei plictisi în acest weekend. În plus, ai un eveniment special, dedicat acestui weekend, cu proiecții de filme și intrarea liberă. Detalii aici: https://www.facebook.com/events/1970795729886041/

Și nu uita:

#boicot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.