Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Butonatorii de la WordPress au lansat o nouă versiune a aplicației WordPress pentru Android.

Versiunea 2.0 aduce îmbunătățire majore ale interfeței grafice și în ceea ce privește ușurința utilizării aplicației. În ecranul principal se regăsesc toate funcțiile importante, făcând publicarea pe blog o treabă ușoară, chiar și pentru cei mai puțin experimentați în ale WordPressului.

Butoanele din Dashboard sunt: New Post, New Page, Quick Photo, Quick Video, Posts, Pages, Comments, Settings, Read, Stats.

În partea de sus a ecranului puteți alege blogul dorit (în caz că administrați conturi multiple), reîmprospăta pagina și afișa panoul principal (dashboard) în orice moment, pentru a accesa funcțiile din el.

Așa cum puteți vedea în imaginea alăturată, tot în panoul de control aveți și posibilitatea vizualizării numărului de comentarii pe blog, funcție ce lipsea în versiunile precedente. Se va dovedi utilă atunci când deschideți frecvent aplicația doar pentru a verifica dacă cineva a comentat la un articol. Cel puțin mie îmi va folosi asta pentru că restul administării îl fac de pe calculator.

Noul editor de articole are, de asemenea, o interfață mult îmbunătățită. Acum ai la dispoziție o bară, amplasată exact sub câmpul de editare de deasupra tastaturii, ce îți permite alegerea formatului caracterelor, introducerea de legături internet, imagini și altele.

Butoanele sunt: Bold, Italic, Underline, Strikethrough, link, blockquote și tagul More. Butonul foto permite alegerea din telefon și capturarea foto sau video.

Ar fi fost folositoare și câteva unelte de aranjare în pagină a textului precum aliniere stânga/dreapta/centru sau bloc (justify), posibilitatea de a crea liste ordonate și paragrafe.

Viteza de răspuns a aplicației mi se pare puțin mai bună, însă ceea ce mă deranjează este efectul fade-in al panoului de control, efect ce încetinește accesul la acesta cu aproximativ o secundă. Nu este un capăt de lume, dar dacă ai de navigat printre articole secunda aia se adună cu altă secundă care se adună cu altă secundă și tot așa… 🙂

Posesorii de tablete pot răsufla ușurați! Au aceeași variantă de WordPress 2.0, dar cu mult mai mult spațiu! După posibilități și diagonale de ecran. În rest, totul arată la fel. 😆

În ansamblu, versiunea 2.0 este mai arătoasă, mai finuță, dar fără a schimba conceptul inițial ci, mai degrabă, încearcă gâdilarea retinei utilizatorului cu un design drăguț și câteva butoane redesenate.

Notă finală: 8,5. Părerea mea. 🙂