Abonament RATB, cu minute incluse

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

E plină piața de abonamente cu minute incluse, de la câteva zeci până la sute sau mii de minute, care mai de care la super-mega-extra-ofertă!

Unul dintre acești super-mega-extra-ofertanți este RATB, care vine cu un abonament cu minute incluse. Pe limba lor ăsta se numește „bilet unic„.

Acest bilet unic este valabil atât pe RATB, cât și pe Metrorex, ceea ce este (nu-i așa?) o încurajare destul de puternică, pentru a te face să călătorești în lungul și latul Bucureștilor.

Biletul unic este valabil 60 de minute și costă 5 lei. Mai exact, dacă ai de luat tramvaiul dintr-un capăt în celălalt al orașului, acest bilet unic îți asigură fix o călătorie! Dacă preferi metroul, biletul îți asigură cel mult (cu noroc chior) 2 călătorii (dus-întors). Asta doar dacă te duci undeva doar ca să ai de ce te întoarce.

Un alt tip de bilet cu minute incluse este cel cu 10 călătorii de câte 60 de minute fiecare. 30 de lei.

Pentru că cunosc un exemplu din proprie experiență, vă garantez că aceste bilete sunt mai mult decât inutile! Consider că aceste bilete sunt o jignire la adresa clienților RATB. Exemplul cel mai bun ar fi tramvaiul 36, care circulă, conform răspunsului oficial pe care l-am primit din partea RATB, astfel:

In linia 36, tramvaiele sunt programate sa circule la un interval de 15-18 minute la orele de varf si la un interval de 25 minute, in restul zilei.

Desi, toate liniile de transport in comun de suprafata functioneaza in baza unor grafice stabilite dupa criteriile prezentate mai sus, exista multi factori care pot perturba procesul de transport, traficul rutier general – deosebit de aglomerat, defectiuni ale mijloacelor de transport, conditiile meteo, lucrarile edilitare, semafoarele defecte, un flux de calatori mai mare la un anumit interval orar, un accident, restrictii de circulatie. De aceea exista situatii cand pe liniile care strabat artere solicitate, cum este si cazul liniei 36, inregistram disfunctionalitati in programul de circulatie si  intarzieri.

Prin urmare, vă rog să mă lămuriți care e rolul acestui bilet unic? Cine l-ar folosi, cui îi este util? Mie nu.

RATB - Abonament 60 minute

1 / 5 stars     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.