Acte false, de la stat

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Palatul Parlamentului / Casa Poporului

Ieri mă întorceam de la birou în mult iubitul tramvai 36. „Mult iubit“ pentru că e scump la vedere, cam 1 la 20 de minute, deși linia ar trebui să transporte călătorii din una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului în alta la fel…

Se urcă doi bărbați – muncitori în construcții, după hainele murdare de var, praf și vopsea – care discută, suficient de tare cât să poată fi auziți de la 4 metri distanță, despre acte și legitimații. Primul îi spune celuilalt cum că „o legitimație anti-drog, cu poză, ștampilă, portofel, cu tot-tot-tot, e 600“. Celălalt, surprins, întreabă dacă e bună și e asigurat că „da, mă, e bună! Ai poză de buletin? Îmi dai și-ți fac. În 2-3 zile e gata.“

Am rămas tablou. Încerc acum să îmi imaginez că individul și-a făcut o astfel de legitimație. Acum imaginați-vă voi ce înseamnă asta, dincolo de faptul că are în buzunar un act fals!

Dacă nu doar legitimațiile „anti-drog“ se falsifică? Dacă, de exemplu, mâine te trezești la ușă cu un pretins om al legii care te va lăsa fără tot? Cum putem să combatem treaba asta? Nu știu sigur, probabil cu o metodă suplimentară de verificare a identității omului legii. Care ar fi metoda? Nu știu nici asta, însă nu eu sunt cel care trebuie să se gândească la faptul că nu doar cei plătiți să facă legea o fac.

8 comentarii la „Acte false, de la stat

  1. @gusteru Răspunde

    Nu ma mai mira nimic.Suntem celebri in lume datorita numarului mare de acte false, de la diplome de licenta, carti de identitate pana la pasapoarte.Toata lumea stie ca se pot clona carduri, carti de identitate auto, acte de proprietate, de urbanism, legitimatii de orice fel etc.Orice se poate copia/clona, DACA ai bani !
    Apropo, vezi ca ti-am clonat site-ul ! 🙂

  2. gheorghe, vasile si ion Răspunde

    exista pe undeva un cartier. sa-i spunem militari desi ar putea fi vorba si uneori este vorba despre orice alt cartier. ei…prin zona aia sunt cateva personaje care au trait ani buni din „controlul de la fisc” sau „controlul de la sanepid”. cu acte, cu serviete, cu tot ce vrei sa para real. si sunt bine merci si in ziua de azi, probabil au pus la vreo banca lucrurile primite in urma „neregulilor constatate”. nimic nou sub soare. bani sa fie, orice se poate falsifica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.