ANAF renovează localuri

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

antifraudă anaf telefonPentru cei care au deschis televizoarele mai târziu țin să precizez că, de când cu campania ANAF a loteriei bonurilor fiscale, mi-am pus în gând să câștig marele premiu de 1.000.000 lei. Într-adevăr este foarte probabil să nu se întâmple, dar nu imposibil.

Însă, dincolo de loterie și premiul atrăgător, cel mai interesant lucru este faptul că, pe lângă razia printre localurile ce nu dau bon fiscal ori nu-și plătesc birul către Stat, ANAF a pornit și o campanie de renovare a acestor localuri. Nu știu dacă cu sau fără voia patronilor, însă, cel puțin la prima vedere, așa se pare: odată cu amenda vine și un imbold nebun de a da o mână nouă de glet și lavabilă, de a mai curăța praful de pe mese sau de a schimba scrumierele. Cel puțin așa se vede în cele câteva localuri de prin Centrul Istoric sau de prin alte zone pe unde agenții ANAF au trecut și vitrinele s-au umplut de „REAMENAJARE” sau „LOCAL ÎN RENOVARE”. Să fie primit, ce să zic…

În schimb, deși sunt sigur că legea a fost publicată în limba română, pentru unii comercianți, deveniți proaspăt renovatori de local, nu a fost destul de clară obligativitatea existenței, în fereastră, anunțului ce explică motivul închiderii localului. Mai exact – „Activitate suspendată de Antifraudă – ANAF”, după caz continuat cu „pentru neemiterea bonurilor fiscale”.

Legea este cuprinzătoare ca șaorma cu de toate, însă la Dristor Kebab și Dristor Exchange (din București Mall), vitrinele sunt clari ca lacrima de după amendă.

anaf-dristor-kebab-vitan anaf-dristor-exchange-vitan

Și ăsta e doar un exemplu, pentru că, spre deosebire de alte orașe, în București se pare că unitățile închise de ANAF sunt păstrate secret, departe de ochii maselor. De exemplu, de mai bine de 1 an și jumătate aștept să aflu care sunt cele 7 localuri închise de ANAF în Centrul Istoric, în ciuda faptului că am primit numărul de înregistrare al sesizării 913107/2013 și a faptului că legea obligă Statul să răspundă în maximum 30 de zile.

N-am eu o curiozitate bolnavă de a ști exact dacă l-au închis pe Gigel sau pe Fănel, dar în Centrul Istoric ar fi interesant de aflat care e închis, zona nefiind una dintre cele mai mari plătitoare de taxe și impozite, dacă ar fi să mă iau doar după numărul de bonuri fiscale pe care (nu) le-am primit de-a lungul timpului.

În schimb, mulțumită Irinei , am aflat despre localul Pepper Lounge Cafe , de pe Bd. Decebal, ce poartă cu mândrie în vitrină următorul afiș:

anaf-pepper-decebal

Dacă aveți și voi poze cu astfel de localuri, vă rog să mă anunțați și le voi pune într-un articol dedicat acestui subiect. Până la următorul local închis vă urez să primiți bon fiscal și dacă nu, să-l cereți. Dacă tot nu, sunați un prieten .

Una peste alta, vin și zmeii de la Marea Neagră să facă, vezi doamne, protest la adresa acțiunilor ANAF, dându-se, de fapt, de gol și spunând că, vai!, ei nu vor deschide niciun local de 1 mai. Pagubă-n ciuperci! Adică tu știi bine că dai bon fiscal din an în paști, că vinzi benzen cu etichetă de whisky de lux sau că ai buda lipită de bucătăria unde mânușile sunt opționale atunci când se învârt micii pe plită, dar vrei să pozezi în sfântul Petru și hop-țop faci protest. Dacă mă gândesc doar la destinația de lux Vama Veche, unde nu doar că n-am primit bon fiscal nici măcar la farmacie, dar nici rest nu, în cazul ăsta, dragi patroni, stați închiși până o să vă roage ANAF să deschideți, ca să aibă cui da amenzi.

Nu, nu pierde nimeni din faptul că voi faceți profit, fără să plătiți taxe. Pentru că statul oricum nu câștigă de pe urma activităților invizibile, implicit nu pierde dacă nu deschideți. Și oricum… 1 mai e o zi nașpa – frig, apa rece, nisipul umed, cazare în hrubă la preț de 10 constelații și așa mai departe… Hai, lasă, că vine ea vara. Să vezi atunci ce vă arde la buzunar dacă nu dați bon fiscal! Pam-pam!

1 Comment

  1. Catalin

    Sincer, sunt o multime de „smecheri”, totusi, ca Persoana Juridica, spun ca la cate taxe si impozite sunt bagate in codul fiscal si in legile romane, nu prea ti-ai mai permite sa faci o afacere. Statul roman, in loc sa-ti faciliteze situatia ca si firma, mai repede ti-o strica situatia. Astfel, ca multi altii, te gandesc sa faci cumva sa poti scoate si tu ceva in plus. Altfel, cu siguranta ajungi la sapa de lemn.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: