ANCOM 158/2015 și traficul nelimitat de date

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

ancom_siglaReferitor la: decizia ANCOM nr. 158/2015
​Cap V, art. 19, pct. II

j) în plus faţă de informaţiile menţionate mai sus, pentru internetul mobil sau pentru cazurile în care traficul este limitat se vor preciza şi: 1. data şi ora începerii fiecărei sesiuni de date, volumul de trafic consumat/sesiune, tariful total aplicat pentru sesiune/grup de sesiuni în funcție de unitatea de tarifare; 2. numărul de ore/volumul de trafic inclus în abonament (limita de trafic), precum şi traficul suplimentar generat prin depăşirea numărului de ore/volumului de trafic inclus în abonament, diferenţiat în funcţie de perioada din zi/săptămână în care se realizează accesul la internet, dacă este cazul; 3. unitatea minimă de contorizare a traficului, precum şi modalitatea de rotunjire a unei sesiuni, dacă este cazul; 4. tariful aplicabil pe unitatea minimă utilizată pentru contorizarea traficului.

În situația în care operatorul oferă acces la internet, cu trafic nelimitat, dar limitare de viteză, după depășirea unui anumit prag, punctul menționat mai sus poate fi interpretat astfel încât exonerează operatorul de la obligația transmiterii informațiilor detaliate cu privire la traficul de Internet, ceea ce poate duce la abuzuri sau raportări greșite, în favoarea operatorului, cu privire la traficul consumat de către utilizator. Utilizatorul final nu se poate informa corect cu privire la traficul consumat, în eventualitatea în care suspectează operatorul de un abuz (de ex. o raportare greșită a traficului, astfel încât să poată micșora viteza de acces la Internet, fără motiv legal).
Părerea Telekom România este următoarea:
telekom_ancom_trafic_nelimitat
ACTUALIZARE 10 decembrie: Părerea ANCOM este următoarea:

Ca urmare a adresei Dvs., prin care ne solicitați punctul de vedere cu privire la informațiile ce trebuie incluse în facturile detaliate aferente serviciului de acces la internet mobil furnizat de Telekom Romania Mobile Communications S.A. (Telekom Mobile), vă comunicăm următoarele:

Informațiile minime pe care trebuie să le cuprindă facturile detaliate sunt stabilite prin prevederile art.19 din Decizia Președintelui ANCOM nr. 158/2015 privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali. Pentru internetul mobil sau pentru cazurile în care traficul este limitat, facturile detaliate trebuie să conțină un set de informații suplimentare, menționate și în adresa Dvs. Astfel, aceste prevederi se aplică și în cazurile în care planul tarifar presupune acordarea unei cantități de trafic ce poate fi utilizată la o anumită viteză de transfer, după depășirea căreia viteza de acces este redusă.


1 Comment

  1. Cristina

    O prevedere foarte buna, impotriva abuzurilor marilor pesti…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: