Aplicație foto, de la Google, cu funcții de M8

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

google-camera-focusDe la apariția HTC M8, una dintre funcțiile acestui smartphone mi s-a părut utilă și interesantă, în același timp. Dacă senzorul de puls, de pe Samsung S5, mi se pare o inutilitate la fel de mare ca cei peste 40 Mpx ai camerei de la Nokia, funcția de schimbare a focalizării, după captare, mi s-a părut foarte utilă.

Unul dintre motive ar fi o situație în care vrei să estompezi subiecți ce nu au legătură cu fotografia în sine (o balenă eșuată pe nisip, la mare, un trecător, o reclamă pentru produse de igienă feminină sau orice altceva care vi s-ar părea vouă „în plus” sau deranjant într-o fotografie).

Astfel, cu Google Camera, puteți face acele fotografii, focalizând subiectul și estompând fundalul. După fotografiere puteți modifica punctul de focalizare, astfel încât să obțineți același efect ca pe HTC M8.

Alte funcții interesante ale acestei aplicații sunt:

 • posibilitatea de realizare a fotografiilor panoramice verticale și orizontale
 • fotografii sferice
 • cameră foto și videoclip (standard)

Pentru a exemplifica mai bine dubla focalizare, am făcut poze cu natură moartă 🙂 care sper să vă convingă să descărcați aplicația.

google-camera-focus-mere-sticlagoogle-camera-focus-sticla-mere

Google Camera poate fi descărcată din Google Play.

8 Comments

 1. Ciobanu Nicolae

  Ha, ha, te-a facut Irina! =))

  • Șerban Păun

   Dacă te documentezi, o să vezi unde te înșeli și de ce.

   • Irina Bărăgoi

    Noi, toți cei care te citim suntem niște proști, Șerbane, și chiar suntem siguri că poza aia cu portocalele este una și aceeași poză, editată ulterior, de-asta o dai exemplu pentru a ne convinge!

    De fapt, sucul ăla din sticla de pe fundal este suc făcut chiar din portocalele alea din prim-plan, stors la editare!

    … băăăăăă, băiatule.

    • Șerban Păun

     Nu cred că ai înțeles ideea. Pozele alea nu sunt una și aceeași, e la mintea cocoșului asta! Oricum, apreciez că știi mspaint.exe. :))

     • Irina Bărăgoi

      Nici nu știu unde e Paint-ul în calculator. :))

 2. Irina Bărăgoi

  Stai că nu știu cu ce să încep. Dacă ai elimina comparația cu funcția M8-ului, ar fi un articol folositor, care nu ar induce publicul în eroare, pentru că:

  1. M8 estompează unul dintre planurile surprinse cu ambele camere și o face perfect, datorită faptului că intuiește cum sunt poziționate obiectele în spațiu. Lăsând la o parte funcțiile adiționale, din pinct de vedere al focalizării, aplicația de care scrii tu aici funcționează ca un corector.

  2. Diferența fundamentală între ele este că Blur Lens funcționează în timp ce faci poza și atât, în timp ce UFocus poate fi aplicat DUPĂ ce ai făcut poza. Mă rog, cu Blur Lens, după ce surprinzi imaginea, poți ameliora sau intensifica gradul de încețoșare, dar focusul rămâne tot acolo, ceea ce este egal cu zero. Și să-ți zic de ce: dacă trece pe lângă tine Iisus, tu va trebui să scoți telefonul, să-l deblochezi, să accesezi aplicația, să selectezi Blur Lens, să poziționezi camera pe Iisus, apoi să ridici telefonul uuușor pentru a obține efectul. În timpul ăsta, probabil, Iisus a mai schimbat 100 de litri de apă în vin și s-a și înălțat la cer, iar tu nu îl mai ai demult în fața camerei.

  Dacă pe lângă mine trece Iisus, am scos M8-ul din buzunar, l-am întors landscape, apăs butonul de volum, i-am făcut poza, apoi pun focus pe ce vrea mușchiu’ meu. Pentru că UFocus. 😉

  3. La HTC One M8, dacă faci o poză în care una dintre camere este acoperită cu degetul, atunci când vei vrea să aplici efectul UFocus, nu vei putea. De ce? Deoarece atunci când poza a fost făcută, M8 nu a putut aprecia poziționarea în spațiu a obiectelor cu ajutorul ambelor camere, ci doar cu una, care intuiește un singur plan pentru tot. Am menționat chestia asta pentru a accentua ce tâmpenie ai scris în titlu.

  4. UFocus îți poate focaliza și obiectele din ultimul plan, deși ai tras o poză cu focus pe obiectul din prim-plan, ceea ce Lens Blur nu prea pricepe. Lens Blur, după cum îi spune și numele, bagă gunoiul sub preș, spre deosebire de UFocus care te ajută să focalizezi corect o poză, indiferent de planul în care vrei să accentuezi subiectul.

  Așa că las-o mai ușor cu „funcția de M8”. Data viitoare, când scrii ceva de genul ăsta, testează ambele funcții înainte de a debita.

  • Șerban

   Mi-e lene să îți explic fiecare punct în parte. Ideea principală este că tu nu ai înțeles că ambele fac SOFTWARE chestia aia, nu HARDWARE. Dacă se făcea HARDWARE, aveai nevoie de un obiectiv mobil și un senzor mai bun, nu cel mediocru din toate telefoanele. Detectarea planului secund se face prin focalizare în diverse puncte și poate fi ușor păcălită. Nu te mai aprinde când nu e cazul.

 3. Gusteru Official

  Din pacate nu-i compatibila cu Galaxy Nexus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: