Augmented Reality – O idee veche de zeci de ani

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Dacă urmăriți tag-ul augmented reality de aici, veți găsi câteva articole despre acest subiect. În principiu, AR înseamnă cam ceea ce înseamnă traducerea în limba română: o realitate extinsă.

Extinderea acestei realități presupune exact tot ceea ce poate naște imaginația ta. De exemplu, în filmul They Live (1988) am avut ocazia să văd prima dată realitate augmentată pusă în practică.

În filmul regizat de John Carpenter era vorba despre George Nada (Roddy Piper), un tip care găsește o cutie cu ochelari de soare. Odată ce și-i pune la ochi, o nouă lume i se arată în fața ochilor. O lume în care mesajele publicitare sunt diferite, te îndeamnă la consum, reproducere și credința în monedă.

OBEY. CONSUME. THIS IS YOUR GOD.

Astăzi am avut un lapsus îngrozitor cu numele acestui film, însă trebuie să-i mulțumesc lui StefaMedia pentru că mi-a adus aminte. Cu ocazia asta vă recomand să-l adăugați cu încredere în Google Reader și să-i dați follow pe Twitter la @StefaMedia pentru că nu veți regreta!

1 Comment

  1. Nu cred că era vorba de augmented reality, ci de mesajul subliminal al lucrurilor care ne înconjoară, sau semnificația ascunsă. Ceva de genu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: