Mă bagi și pe mine în seamă?

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Întotdeauna am fost de părere că, dacă tot treci pe aici și îmi citești articolele, ar fi bine să lași și o urmă. Evident, nu ca și cum mi-ai intra în casă cu bocancii murdari și te-ai plimba pe covorul din sufragerie, însă urma asta de care zic eu se numește comentariu și chiar îl citesc. Dacă există, evident.

Acum nu te gândi că „da, ai dreptate!” sau „bun articol” sau „nașpa ai scris” sunt comentarii la fel de interesante ca o detaliere a părerii tale referitor la ce tocmai ai citit, pentru că nu e așa! Și nici dacă vii aici, citești și lași un comentariu doar ca să completezi câmpul URL cu adresa vreunui site pe care îl deții și nu știi cum să mai faci spam pe Internet cu el. Asta e nasol. E ca și cum te-ai plimba pe stradă și ai urla cât te țin plămânii „heeeeeeeiiii!!!! Vreau să mă băgați și pe mine în seamă!!!”.

Mai nasol e când revii și mă rogi, după ce te-am băgat în seamă, să te iert pentru că mi-ai spart timpanul cu urletele anterior menționate. Alfel spus, comentezi, îți lași URL-ul și apoi dai cu doamne-ajută să îți scot URL-ul de la comentarii, pentru că (crezi tu) Google ți-a penalizat site-ul. Dacă așa s-a întâmplat, eh, șoc! Bine ți-a făcut! Daaaar… nu e tocmai așa. Deci nu mai insista.

Știi vorba Google: don’t be evil.

jack-nicholson-middle-finger

6 Comments

  • Șerban

   Și eu ziceam că, dacă te uiți în sursa paginii, o să vezi că linkul pe care tocmai l-ai pus este cu rel=”nofollow”.

 1. Emil Calinescu

  Stiam asta, dar stiam, de asemenea, ca google penalizeaza site-urile care accepta comentarii spam. Iar daca google a penalizat site-ul respectiv, inseamna ca acele comentarii care contin link catre el sunt considerate comentarii spam. Deci risti si tu ceva penalizare. Stiu ca tu ai o parere proasta despre bloggeri si spui asta pe un blog, stiu ca la partea tehnica sunt praf, dar la SEO s-ar putea sa stiu cateva chestii.

 2. Emil Calinescu

  Am si eu o curiozitate, nu d-alta, dar si eu am primit o cerere de genul: nu cumva te trage si pe tine in jos faptul ca ai comentarii SPAM de genul? Pe romaneste: daca NU scoti link-urile din acele comentarii nu cumva iti faci si tie rau? Doar intreb, am avut discutia asta cu mai multi bloggeri si nu am ajuns la nicio concluzie.

  • Șerban

   Pentru că ești blogger și nu te pricepi, îți vând un secret. De fapt, tocmai pentru că ești blogger și n-ai bani, ți-l dau gratis: URL-ul din comentarii are atribut rel nofollow.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: