Iubim și câinii vagabonzi?

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Câine maidanezEu unul m-am săturat de dezbateri despre subiectul câinilor vagabonzi. Sau câini comunitari, așa cum le place unora să-i numească.

În fiecare an electoral, se mai găsește câte un candidat la câte o primărie să ne promită că va rezolva problema câinilor fără stăpân de pe străzile Capitalei. Mi-e silă de ei!

Mi-e silă pentru că subiectul nu este unul pe marginea căruia trebuie dezbătut. Nu există alternative, nu există compromisuri! Câinii trebuie luați de pe străzi și punct. Mi-e silă că suntem singura țară din Europa în care oamenii mor mușcați de câini pe stradă.

Sunt zeci (dacă nu chiar sute!) de ONG-uri pentru protecția animalelor și degeaba! Nu au făcut nimic altceva decât să-și dovedească lipsa de eficiență în rezolvarea acestei probleme. În schimb, au dovedit eficiență sporită atunci când a fost nevoie să adune fonduri pentru… o cauză pierdută!

Statul nu face nimic, ca de obicei. Își anunță intenția de rezolvare a problemei prin sterilizarea acestor câini, dar aruncarea lor înapoi în stradă, acolo unde – odată sterilizați – nu le interzice nimeni să muște câte un trecător. Și ce-i mai grav este că din cauza acestor câini sunt mușcați sau mor nu doar adulți ci și copii. Copii care pot fi chiar ai voștri!

Dacă iubești animalele, atunci fii responsabil! Ia-l acasă, îngrijește-l și, când îl scoți la plimbare, asigură-te că nu ai uitat să-ți dotezi animalul cu lesă și botniță! Atunci când nu ești în stare să faci asta, ești doar un ipocrit împuțit care dă din gură în apărarea lor, fără intenții reale de protejare a animalelor.

Dacă ești deranjat de astfel de câini vagabonzi, statul îți pune la dispoziție Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelorwww.aspa.ro, instituție ce promite să te scape de ei, dacă faci o reclamație.

5 comentarii la „Iubim și câinii vagabonzi?

 1. Alinna Răspunde

  Mie rusine ca sunt romanca pentru ca promit si nu se tin de cuvant. Ca rezolva problema cu cainii. Iubesc animalele. Dar avem si noi catei si niciodata nu am abandonat un caine sau pisica. Ei au nevoie de iubire, de atentie.

 2. Irina Radu Răspunde

  Acum ca s-a anulat referendumul pentru ca s-a dat o lege care promite sa rezolve problema, chiar sunt curioasa cum se vor mai scuza autoritatile si ce pretext vor mai gasi. E interesnt cum mereu se aloca bani pentru solutionarea unor probleme si de fiecare data se evapora in mod miraculos

  • Șerban Autor articolRăspunde

   Dacă asta va fi situația, atunci vor spune că nu există fonduri. Însă, pentru referendum, ar fi existat, dacă era cazul. Să așteptăm, zic…

 3. Izya Răspunde

  http://vredy.to/index.php?showtopic=35
  Izoniazida – un tuberculoza leac. Inofensiv pentru om, dar mortal de câini. Reteta este simpla: într-o bucată de cârnat ficat pus 10 pastile izoniazida și un comprimat de metoclopramid. Se pare vkusnuypirogek că mănâncă cu plăcere câinii vagabonzi. Moartea survine în decurs de 1,5 ore de paralizie cerebrala. în Rusia și Ucraina cu aceasta reteta se luptă cu câini vagabonzi.

 4. Bogdan Constantinescu Răspunde

  Problema ONG-urilor nu este că sunt ineficiente. Nu, nici pe departe. Problema este că ONG-urile astea apar pentru că pot trăi cât se poate de bine din fondurile alocate de la Guvern şi din banii europeni veniţi pe proiecte legate de adăposturi, castrare şi alte tâmpenii conexe. Dispariţia potăilor de pe străzi ar însemna dispariţia şansei de a o duce bine doar dând din gură. Pentru asta trebuie acuzate, de fapt 🙂 Singura logică a unui ONG de gen şi, desigur, a lătrătoarelor bipede aferente, este faptul că pot duce acasă un salariu nefăcând nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.