Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Odată cu venirea toamnei, jocurile de evadare din București au reînceput să își ocupe agenda cu rezervări. Și, cu fiecare zi care trece, se mai deschide câte o cameră.

De această dată am ajuns la Captive, care are două camere, deocamdată: Langdon’s Challenge și Puzzling Colors.

Ambele camere au în comun gradul mare de dificultate și, după părerea mea, cu o speranță foarte mică de evadare, tocmai din cauza probelor: destul de multe și destul de grele, uneori necesitând o gândire dincolo de limitele normalului, cunoștințe de matematică sau o vedere foarte bună.

captive_escape_roomPuzzling Colors este o cameră viu colorată, realizată într-un mod ingenios și cu o atenție la detalii pe care nu o prea întâlnești în alte camere de acest gen. În această cameră absolut orice are o legătură cu orice altceva. Sună ciudat, dar chiar așa este. Trebuie să fii atent la detalii, poate și să mergi pe intuiție de câteva ori, însă cu siguranță vei pleca cu o impresie plăcută, chiar dacă nu vei reuși să evadezi.

Langdon’s Challenge este o cameră încărcată cu multe obiecte, chiar dacă, la prima vedere, pare un simplu birou. Aici ai nevoie de niște efort fizic, din nou de atenție la detalii și o vedere foarte bună, dar și de un ritm alert, dacă vrei să rezolvi toate probele și să evadezi. O cameră din care nu lipsesc surprizele, probe la fel de ingenioase ca în cealaltă cameră și suficient spațiu cât să te poți mișca.

În ambele camere am fost la un singur pas de evadare, prin urmare am decis ca echipa să se numească Internet Explorers, deoarece ori ne-am mișcat noi greu, ori am avut prea multe probleme de rezolvat.

Captive vor mai deschide o cameră – Captive outsite reality – în aproximativ 1-2 săptămâni. Până atunci, puteți face rezervări, pentru cele două camere, pe site-ul oficial Captive , tot acolo unde veți găsi și descrierile camerelor de joc.

4 / 5 stars