Cărturești Carusel – mall de carte și altele

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

carturesti-carusel-panorama

Ieri am fost să vizitez recent deschisul magazin Cărturești Carusel, după ce nu a mai fost cool (adică în ziua deschiderii, când se îmbulzea lumea ca la tigăi și bormașini).

Librăria-mall arată bine și se întinde pe 6 etaje (S + P + 4), deși spațiul central de la parter ar putea fi folosit pentru orice altceva, în afară de a fi doar un spațiu gol.

Ca în orice librărie, rafturile sunt împărțite pe secțiuni, deși puțin vizibile, din cauza afișajului realizat din litere de lemn cu magnet, pe care orice șoarece le poate pune după cum îl taie capul.

raft-carti-fictiune

Am fost încântat să văd că au un calculator cu touchscreen, unde poți căuta în baza de date cu cărțile disponibile, însă am observat lipsa unei organizări inteligente, astfel încât să și poți ști unde anume găsești ce ai căutat. Asta s-ar fi putut face prin numerotarea standurilor de cărți iar în motorul de căutare, lângă rezultat, să fie afișat și acest număr, alături de, eventual, etajul și secțiunea unde se află acel raft. Este, totuși, abia deschisă și are timp să vină cu îmbunătățiri. Aceeași (dez-)organizare am observat-o și la rafturile cu CD, discuri de vinil și DVD, unde ar fi trebuit să fie organizate în ordine alfabetică, după numele artistului.

carti-habarnamÎncântarea mi-a fost și mai mare atunci când am găsit câteva dintre cărțile copilăriei mele: Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săiHabarnam în Orașul SoareluiHabarnam pe Lună. În total m-au costat 90 de lei, preț cu aproximativ 9 lei mai mare ca la eMag (nu înțeleg cum pot avea preț mai mic ca la Humanitas – editura la care au apărut cele 3 cărți).

Presupun că prima carte din serie se poate numi, empiric, și Aventurile bloggerului de tehnologie. 🙂

habarnamMai nasol a fost când am aflat că la elefant.ro pachetul costă 66 de lei. Ghinion de neșansă. C’așa e-n tenis.

Per ansamblu, librăria-mall este interesantă, e un loc bun de mers când vrei să pari coolt, însă spațiul este mult mai mare decât conținutul. Ba chiar și mai de calitate. Programul este luni – duminică, în intervalul orar 10AM – 12AM.

Dacă aveți de gând să pierdeți vremea acolo, aveți în vedere că, cel puțin când am fost eu, nu aveau wireless și nici locuri unde să te poți așeza pentru a lectura (sau, dacă ai noroc, găsești cel mult un scaun rătăcit în capătul culoarului), cu excepția bistro-ului de la ultimul etaj.

Prețurile sunt, în mare parte, mai mari ca la elefant.ro, care livrează la domiciliu contra sumei fixe de 6,9 lei. Dacă aveți nevoie de un motiv în plus pentru a nu fi nevoie să călcați la Cărturești Carusel, comandați de la elefant, cu excepția cazului când vreți să vedeți și să atingeți cartea, după care să o comandați online. Ah! Și dacă nu vreți să vedeți smocurile de praf de pe scările de un alb (la origine) imaculat.

7 comentarii la „Cărturești Carusel – mall de carte și altele

  • Șerban Autor articolRăspunde

   Ar fi interesant de aflat cine a luat franciza, dacă e așa cum spui. La fel de interesant ar fi să spui și de unde ai informația asta.

   • Emil Calinescu Răspunde

    Nu stiu cine o are, dar aflasem si eu de politica librariei, cine doreste sa deschida un Carturesti poate sa o faca respectand niste conditii. Totusi, se pune o intrebare: tu platesti ditamai chiria si esti obligat sa vinzi la aceleasi preturi ca pe site? Sau pe carturesti.ro o carte e 50 de lei, iar in carusel e 60? Intreb doar.

 1. Emil Calinescu Răspunde

  E normal sa fie mai scump, trebuie platita chiria imensa cumva. Curiozitatea mea e alta: din cauza acelei cladiri de dimensiuni faraonice au marit preturile in toate librariile Carturesti? Ca daca da, e nasol.

  Personal, am intrat in librarie pentru ca trebuia sa astept pe cineva si aveam de vazut un spectacol de teatru fix langa, la Teatrul de pe Lipscani. Altfel sa fac drumul SPECIAL pentru a vedea chestia aia sigur nu. De cumparat ceva nici atat.

  • Șerban Autor articolRăspunde

   Sincer, nu am verificat prețul în celelalte librării Cărturești, dar mi se pare absurd să aibă prețuri diferite, cu excepția cazurilor în care sunt anumite oferte speciale în anumite librării. Eu am fost acolo de curiozitate, dar s-a dovedit că mai bine stăteam acasă, având în vedere că tocmai am cheltuit cu 24 de lei mai mult decât dacă aș fi comandat online, din altă parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.