Cele mai interesante intro-uri din jocuri PC

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Au existat câteva jocuri de PC, create cu mulți ani în urmă, care m-au impresionat prin imaginația și talentul celor ce le-au realizat.

În principal filmulețele introductive ale câtorva jocuri par trailer-e de film. De la dialoguri și alegerea lor foarte atentă și până la muzică și grafică, toate aceste jocuri m-au încântat și încă mă mai încântă, chiar și azi când grafica pe calculator a devenit aproape reală, de parcă mă uit la un film cu personaje reale. Sau poate tocmai din cauza asta nu mă impresionează jocurile de acum – pentru că sunt prea realiste!

Poate printre primele jocuri de care m-am atins pe PC se află Blood. Intro-ul reprezintă foarte bine gameplay-ul și te introduce perfect în istoria jocului.

Partea a 2-a a jocului are, de asemenea, un intro foarte bine realizat, inclusiv logo-urile companiilor ce au creat și distribuit jocul – GT Interactive și Monolith Productions. Din păcate, GT Interactive a încetat să existe în decembrie 1999 când a fost preluată de către Infogrames Entertainment SA și redenumită „Infogrames Inc.” pentru ca, mai târziu, în 2003 să fie preluată de către Atari Inc.

Învăluit în mister, cu un clip introductiv care te face să vrei să afli mai mult, care, cu siguranță, te face să vezi ce se întâmplă mai departe în joc și să îl și joci, Sanitarium își găsește locul printre cele mai interesante jocuri cu care mi-am pierdut nopțile.

Dacă l-ați jucat – știți despre ce vorbesc. Dacă nu, trebuie să îl jucați, chiar dacă este un joc din 1998. Dacă vă pasionează jocurile de aventură de genul point-and-click, Sanitarium vă va prinde!

Ce te faci când iubita ți-a fost furată? …și nu de către oricine ci de către un pirat înviat din morți pe nume LeChuck! Pleci în căutarea ei, asumându-ți toate riscurile ce derivă din lipsa instrumentelor de navigație, alimentelor care să-ți asigure supraviețuirea, tu navigând pe mare într-o mașinuță din parcul de distracții! Dacă ți se pare interesant și nu doar atât ci și amuzant, trebuie să joci The Curse of Monkey Island – un alt joc cu un intro pe măsură…

Cu un intro ce pare desprins din seria „James Bond”, No One Lives Forever este un alt joc creat de către Monolith Productions în 2000, ce încântă prin scenariu și replici amuzante.

Nici partea a 2-a a jocului, denumită A Spy in H.A.R.M.’s Way, nu este mai puțin interesantă. Cu același iz de James Bond, Monolith o readuce în scenă pe Cate Archer – spionul și personajul principal din această serie.

Dacă puteți juca F.E.A.R. singuri acasă, cu lumina stinsă, fără să țipați măcar o dată de frică, sunteți roboți sau orbi! 😆 Cel mai horror joc creat de aceeași Monolith Productions începe într-un mare fel și nici acțiunea jocului nu este prea departe.

Dacă F.E.A.R. nu vi s-a părut foarte înfricoșător, aflați de Dead Space de la Electronic Arts. Mai multe aflați urmărind clipul de mai jos. Atenție! Nu dați boxele prea tare, nu stați foarte aproape de monitor! 🙂

Dacă ați jucat vreunul din acestea, dacă le-ați jucat pe toate, dacă ați țipat măcar o dată la F.E.A.R. sau Dead Space, dacă v-a amuzat Guybrush, lăsați-mi un comentariu și povestiți-mi cum vi s-au părut. Dacă știți și alte jocuri cu intro-uri la fel de interesante și bine realizate, nu ezitați să le împărtășiți printr-un comentariu.

GG! 🙂

3 comentarii la „Cele mai interesante intro-uri din jocuri PC

 1. Cristi Mirt Răspunde

  Am jucat Blood și Blood 2, dar nu-mi aduc aminte ca personajul principal să fi scos vreun cuvânt :p Și nici filmulețele de la început nu le-am văzut. Dar mi-au plăcut jocurile. În vremea aia jucam și Heretic parcă :p Și Hexen.
  Fear n-am jucat (deși acum parcă m-ar tenta), dar am jucat DeadSpace. Amândouă jocurile și am văzut și filmul. Chiar este horror. Aștept să apară și al treilea 🙂

  • Șerban Autor articolRăspunde

   Probabil că nu ai văzut filmulețele de la Blood din cauză că nu aveai CDurile originale. 😉
   Îți recomand să joci FEAR. Te sperie al dracului de bine! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.