Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Într-un articol scris în octombrie 2016, pe blogul Google, utilizatorii sunt anunțați că certificatele de securitate (SSL / HTTPS) emise de WoSign și StartCom nu mai sunt considerate a fi de încredere.

Google anunță că, începând cu versiunea Chrome 56, aceste certificate nu vor mai fi acceptate iar utilizatorii vor primi un mesaj de eroare ce îi va avertiza că site-ul pe care urmează să îl viziteze nu este sigur.

În data de 3 noiembrie, StartCom a anunțat că a suspendat validarea contra-cost , dar va continua să emită certificate celor care le doresc.

UPDATE: Începând cu data de 1 ianuarie 2018, StartCom și-a încetat activitatea și a publicat pe site următorul anunț:

startcom shutdown

Deși destul de veche această informație, nu sunt mulți utilizatorii care au actualizat browserul Chrome, versiunea 56 fiind lansată la sfârșitul lunii ianuarie 2017 (26.01) – pentru desktop și la începutul lunii februarie 2017 (01.02) – pentru mobil.

Chrome 57 este cea mai recentă versiune a browserului de la Google și poate fi descărcată de pe site-ul oficial .

WoSign și StartCom ofertă certificate SSL gratuit, pentru 1 an.

Certificate gratuite, cu reînnoire la 3 luni, oferă și Let’s Encrypt – autoritate ce a eliberat, până în prezent, peste 1 milion de certificate de securitate. În plus, oferă suport pentru domenii internaționale (inclusiv domeniile .ro ce conțin diacritice), funcționează cu IPv6 și este susținută de zeci de nume mari din industrie, printre care Google, Facebook, Mozilla, Akamai, Cisco, OVH etc.