Cosmote și abonamentul nelimitat

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

De când Oana Pellea a umplut bulevardele cu ajutorul panourilor publicitare Cosmote, într-o permanentă competiție cu operatorul Vodafone, Cosmote a venit pe piață cu un abonament cu Internet nelimitat.

Deși „nelimitat” sună bine, asemeni ofertei Vodafone, viitorul ofertei Cosmote nu e tocmai roz. Sau verde.

Internet nelimitat înseamnă, de fapt, 100MB/lună la viteze demne de luat în seamă și restul Internetului „nelimitat” fiind la viteze demne de râsul curcilor.

Ca să înțelegeți de ce un abonament de 8,8€ este o frecție la picior de lemn, luați în calcul faptul că, la viteza de 21,6 Mbps, primii 100 MB se vor consuma în doar 38 de secunde. Mai mult de atât, la abonamentul de 15€, primii 250 MB vor fi dispărut în doar 48 de secunde, la 43,2 Mbps. Dacă aveți de gând să plătiți 31€, veți consuma primul GB în mai puțin de 2 minute.

După consumarea datelor incluse la abonament, la viteză să-i zicem „normală”, veți beneficia de o viteză pe Internet mai slabă ca cea a conexiunii dial-up de la începutul Internetului. Adică veți descărca, dacă sunteți răbdători, pentru 8,8€/lună, doar 9,7GB (19,4GB pentru abonamentul de 31€/lună) în 30 de zile calendaristice. Asta înseamnă că nu veți putea urmări nici măcar un clip video de pe YouTube. Navigarea pe Internet s-ar rezuma la e-mail fără fișiere atașate și, cel mult, site-uri web optimizate pentru mobil și fără conținut multimedia.

EDIT: Vezi și ce am scris despre administrarea planului de date 3G.

EDIT 2: Cosmote vine cu o actualizare pe pagina de Facebook și publică următoarea ofertă, probabil cu scop de petic curativ pentru bățul în baltă dat cu câteva zile în urmă:

Evident că, pentru utilizatorul de rând, cel care nu e pasionat de navigare și alte alea, oferta poate fi tentantă, însă la același operator, opțiunea Smartphone pentru cartelă costă doar 10€ și oferă 70 de minute naționale și 1GB trafic de Internet.

Ofertă Cosmote Internet Nelimitat

Dacă nu aveți de gând să vă legați la cap cu un operator de telefonie mobilă pentru o perioadă de cel puțin 1 an, alegeți cartela pre-plătită pentru că, cel puțin acum nu e momentul pentru un abonament. Operatorii români nu au înțeles încă piața căreia se adresează și încearcă să o momească cu oferte scrise cu litere de-o șchioapă, promovate agresiv, dar fără o informare clară a consumatorului.

Și nu cred că ați vrea să ajungeți la ANPC.

4 Comments

 1. Stefan

  Mda am vazut mai tarziu comentariile. Hai sa iti arat doua articole tari rau: http://ro.m-sec.net/2013/09/abonamentul-nelimitat-limitat/ si cu http://www.arhiblog.ro/deep-packet-inspection-operatorii-telefonie/

  • Șerban

   S-a descoperit apa caldă.

 2. Decebal Trandafir

  DIN DECEMBRIE DISPARE WNW SI EI SPERA SA MA AB. EU LA EI. LA CARTELA 1OO MGB COSTA 3€. F. MULT.

 3. Decebal Trandafir

  ASTIA DE LA COSMOTE CRED CA S-A INTILNIT HOTUL CU PROSTUL… RAMIN LA CARTELA. IMI CONVINE SI IMI ALEG CE 6PT. VREAU.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: