Costel, am interfon nou!

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Da, exact! Veniți și mă sunați! Nu trebuie să veniți în casă, dar măcar veniți și sunați că așa mi-e drag noul interfon, de aș sta toată ziua să răspund la el!

Un pic parcă îmi e dor de vechiul interfon. Arăta mai pământean, cu doar un receptor și un buton. Ridicai, „alo, da?” și apăsai butonul. Ăsta de acum, pe lângă faptul că e mai mare și arată ca un jukebox, e alb! Nu-mi place să fie alb! O să am de muncă la el pentru că alb e un fel de manelist. Simte mereu nevoia să iasă în evidență cu „dotările” lui, inclusiv mizeria depusă pe el. În plus de asta, materialul poate fi prost și își poate schimba culoarea în timp, devenind gălbui. Atunci va fi un dezastru! Nimic nu-l va mai putea curăța!

Deși tehnologia avansează într-un ritm de neimaginat (zic unii), interfonul ăsta nou pare făcut acu’ vreo 10-15 ani. La sistemele de comunicare audio există un feature care se numeste duplex. Ce face ăsta? Păi îți permite ție – apelatul – să vorbești cu apelantul în același timp, exact așa cum se ceartă două babe pe uliță.

Probabil pentru a evita certurile în familie, cei de la Electra s-au gândit că i-ar costa prea mult un tranzistor în plus și au făcut interfonul în așa fel încât funcționează pe sistemul PTT (Push to talk), mai pe românește însemnând „apasă ca să vorbești”.

Deci dacă mă suni la interfon și mă înjuri, trebuie să aștept să îți termini formulele de adresare despărțite cu linuță pentru ca să îți pot da replica. Aș putea apăsa pe buton înainte ca tu să termini, dar aș rosti o replică probabil ineficientă, întrucât nu ți-am auzit toate replicile tale. Și aici te-aș domina, totuși! Dacă imaginația mea ar depăși-o pe a ta, în timp ce eu țin butonul apăsat, tu poți spune zeci de mii de chestii. Eu nu te voi auzi, oricum. Și tu știi asta și te simți frustrat.

Ah! Și să nu credeți că panoul exterior (vezi poza alăturată) este exact așa ca în poză! Adică nu poți face browsing printre numele locatarilor. Exclus! Păi ce ar însemna să te sune Costel cu gunoiul și să îți vorbească de parcă te știe de o viață?

„Oooooo, să trăiți, domnule Popescu! Sunt Costel. Cu gunoiul. Ce mai face doamna Popescu? E bine, sănătoasă?”

Deci nu! S-a ales varianta ultra-mega-extra-supercalifragilistc-secretă, aceea în care nu poți face browsing! Costele, ai încurcat-o! O să stai afară și nu o să mai faci tu șpaga aia pe care o făceai de obicei! Să te plătească Supercom cu ăia 800 de RON și tu să nu mai lași gunoaie pe jos când iei tomberonul și îl pui pe liză. De azi vei munci cinstit! Sâc!

Eh, să sperăm că lumea va fi mai bună cu noul meu interfon.

4 Comments

 1. Neacsu Gigel

  Postarea mi-aminteste de un anume tip de interfon de acum cativa ani. Desi arata si era mult mai avansat decat asta de il vezi pe la toate colturie si in majoritatea scarilor Costel tot intra si lasa gunoi acela era intr-adevar avansat. Probabil printre cei de la Electra se plimba vorba aia batraneasca: ne marim si ne prostim. Ei or fi luat-o de buna! 😀

 2. Cristi Mirt

  Mie îmi merge browsing-ul.. și am interfon la fel.. doar că e cu cartelă, nu cu chestie de aia cu semnale :))

 3. Zozo

  De asta am si eu de vreo cativa ani si da, se ingalbeneste :D.

  • Serban

   Să sperăm că se va îngălbeni odată cu lavabila de pe pereți ca să se potrivească cu decorul și să nu fac o muncă de 100 de ori. Când spăl pereții, spăl și interfonul.

   Oricum pe Costel nu cred că îl deranjează…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: