Criogenia salvează România

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Uneori am impresia că, în România, s-a descoperit maşina timpului. Sau că putem controla timpul astfel încât să îl facem să curgă cu viteză mai mică.

România nu este ţara unde Făt Frumos a crescut într-o zi cât alţii în zece. E ţara unde Făt Frumos trăieşte într-o viaţă cât alţii în o mie. E ţara unde timpul se dilată.

Aşa se explică, probabil, de ce încă mai utilizăm tehnologii depăşite, oprite din fabricaţie, deprecated – cum ar zice francezul.

Pentru că este a doua oară când mă lovesc de problema asta, m-am gândit să vă povestesc şi vouă cum am văzut două persoane, în mai puţin de o lună, venind într-o redacţie de ziar, cu o dischetă de 3,5″. Voiau să dea un anunţ.

Ştiam de ceva timp că Administraţia Financiară te obligă să predai documentele pe suport magnetic de 3,5″, 1,44MB. Pentru că (de ce nu?) e mai bine să dai aproape 2 lei pe o dischetă de 1,44MB în loc să dai 0,70 lei pe un CD de 700MB. Sau nu.

Acum mă întreb oare cine este imbecilul care are interesul să criogeneze tehnologia pentru a o folosi în viitor, având în vedere că producţia la nivel mondial a fost oprită în luna martie 2011? Producţia unităţilor de citire a acestor dischete a încetat în septembrie 2009 (sursa).

Suntem la finalul lui septembrie 2012. Cât mai durează criogenia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.