Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

cryptex-logo-escape-roomRenumitul profesor J. Lockwood, expert în numerologie și simbolistică, dispare într-un mod misterios. Tu ești cel care trebuie să pună cap la cap toate indiciile și să rezolve acest mister!

Asta se întâmplă la Cryptex, în Camera Conspirativă a profesorului. Un room escape pe care îl poți rezolva, dacă îți folosești imaginația și logica, urmând povestea camerei și pașii pe care te ghidează fiecare indiciu. Camera Conspirativă este foarte bine decorată, dându-ți impresia că, doar cu puțin timp înainte, acolo a lucrat J. Lockwood.

Nu este doar o cameră și atât, ci are o întreagă poveste în spate, pe care o veți afla odată ce ajungeți la Cryptex. Trebuie să fiți foarte atenți la detalii, dar dacă vă împotmoliți, aveți toate indiciile la vedere.

Camerele Anonymous fac parte din continuarea poveștii profesorului J. Lockwood și sunt gândite astfel încât le puteți juca într-o singură echipă (încercând să evadați cât mai repede) sau în 2 echipe, concurând unii cu ceilalți: câștigă echipa care iese prima din cameră!

Față de cealaltă cameră, Anonymous are un decor mai simplist, reprezentând biroul unui hacker. Veți porni pe întuneric și veți avea de scos la lumină codul care îl va ajuta pe R. Cypher (hacker urmărit de poliție și cel în a cărui cameră veți intra) și pe voi, pentru a evada cât mai repede de acolo. Timpul contează iar la Cryptex fiecare indiciu de care vă folosiți adaugă încă 5 minute timpului petrecut în cameră, ceea ce este un dezavantaj față de echipa adversă, dacă aceasta rezolvă camera folosind mai puține indicii.

Pentru a rezolva camera Anonymous aveți nevoie de un pic de cunoștințe despre IT. Este, totuși, camera unui hacker, da?

La Cryptex am fost alături de Iulia , Irina , Raluca , Emil , Malaezu , Alin , Andrew . În Camera Conspirativă am intrat toți 8, ceea ce ne-a ajutat să evadăm într-un timp bun. În cele 2 camere Anonymous ne-am împărțit în 2 echipe: Andrew, Emil, Iulia, Raluca și Alin, Irina, Malaezu, eu.

Cryptex pot fi găsiți pe site-ul oficial  și pe Facebook . De menționat că site-ul folosește HTTPS/SSL, probabil pentru a fi siguri că informațiile pe care R. Cypher și J. Lockwood le-au strâns nu vor fi interceptate de autorități.

4.5 / 5 stars