Descoperă Foursquare!

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Foursquare checkinPrima dată când am început să folosesc Foursquare mi s-a părut o platformă ce nu mi se potrivea. Nu înțelegeam ideea de check-in și nici la ce mi-ar putea folosi. Foursquare avea foarte puțini utilizatori în România iar pe bloguri nu scria aproape nimeni despre această platformă socială.

Am început să o folosesc din ce în ce mai des, să văd ce face, cu ce mă ajută și ce poți face cu ea. Mi-am dat seama că Foursquare ar putea fi o unealtă foarte bună, atât pentru utilizatori cât și pentru companii.

Pentru cei care nu folosesc Foursquare ar trebui să explic ce face. În câteva cuvinte vă pot spune că este aplicația ce îți permite să descoperi locuri noi în jurul tău, localuri, evenimente, prieteni și chiar oferte speciale (reduceri de preț, bonusuri etc.).

Companiile pot folosi Foursquare pentru a-și promova afacerea (un bar, o firmă de IT, un cabinet medical, o bibliotecă sau orice altceva) revendicându-și locul unde aceasta activează. După acest pas, administratorul contului va putea adăuga evenimente și oferte speciale pe care le poate revendica oricine se înregistrează în acel loc, printr-un simplu check-in!

Folosind Foursquare îți poți da întâlnire cu prietenii, poți recomanda locuri și localuri, poți vedea cum arată un loc înainte de a-l vizita, poți afla programul de funcționare al unui local și îți poți face prieteni!

Toată activitatea ta pe Foursquare este recompensată cu puncte, insigne, bonusuri și experiență! Dacă te-ai familiarizat cu modul de funcționare a platformei, poți raporta locurile ce au date incorecte, crea locuri noi ce nu există deja și poți deveni SuperUser.

Ca SuperUser ai posibilitatea de modificare și ștergere a locurilor ce încalcă regulile Foursquare sau ce au fost create greșit de către utilizatori. Ai acces la întreaga bază de date și ești responsabil cu întreținerea acesteia, alături de o comunitate de alți SuperUser din toată lumea.

4sq-nearby 4sq-explore 4sq-profile 4sq-specials

Platforma este ușor de folosit și foarte intuitivă. În doar câteva secunde poți găsi un loc unde să bei o cafea, un muzeu unde îți poți îmbunătăți cunoștințele, un parc numai bun pentru o plimbare de sfârșit de săptămână sau un magazin de unde poți cumpăra produse la prețuri promoționale.

4sq-business-recent 4sq-business-post 4sq-business-stats 4sq-unlock-special

Dacă deții o afacere, ți-o poți promova pe Foursquare afișând sigla oficială la intrarea în local, pe site-ul companiei și pe orice alte mijloace de promovare. Încurajând clienții să se înregistreze în local (prin check-in) poți afla care sunt orele cele mai populare, vârsta medie a clienților tăi, dacă aceștia ți-au apreciat afacerea și chiar le poți oferi reduceri de preț în funcție de numărul de vizite, frecvența acestora sau numărul de persoane ce îți trec simultan pragul.

V-aș putea spune mai multe despre Foursquare, însă vreau să știu mai întâi dacă există persoane interesate de această platformă. Până data viitoare, nu uitați să dați check-in!

Powered by Foursquare

În prezent sunt SuperUser de nivel 2 pe Foursquare, utilizez platforma permanent, editând, adăugând și modificând locuri, contribuind astfel la îmbunătățirea permanentă a platformei. Dacă vrei să știi pe unde îmi petrec timpul, consultă-mi check-in-urile!

7 Comments

 1. George Oprea (@zrr04)

  Ma bucur sa vad ca mai este cineva interesat de foursquare.
  Am vazut ca exista treaba asta cu conectatul cardului la contul de foursquare si primesti reducere direct pe card. Asta era pentru SUA. Exista ceva asemanator si pentru Romania?
  Sau oferte speciale? Ma intereseaza in special pentru Timisoara.

 2. Bogdan Bocse

  Folosesc 4sq de ceva vreme, am aproape 2000 de checkin-uri, vreo 39 de badge-uri, am lasat cel putin cate un tip in locatiile pe care le frecventez si am semnalat nenumarate cazuri de duplicate sau de locatii fara categorie / cu categorie gresita. In ultima perioada insa am observat ca sugestiile de categorii / nume / adrese sunt validate tot mai rar de catre Super Useri. S-au imputinat? Cum functioneaza treaba asta cu Super Userii? Fiecare are un teritoriu asignat? E greu sa ajungi SU?

 3. cby

  Eu o folosesc ocazional, recunosc, dar mi-ar place mai multe initiative gen f64, sa dau check-in intr-un pub si sa ma trezesc cu o bere cadou. Dar mai e mult pina acolo. 🙂

 4. cireasa

  Misto ca in curand o sa dea faliment, nu?

  • Șerban

   O bază reală pentru afirmaţia asta există?

   • BogDan

    Stai liniştit, am mai auzit de la un „specialist” că „Foursquare va fi cumpărat de Facebook”. Bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: