Despre ajutorul dezinteresat

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Citind la superdumnezeu un articol despre ajutorul dezinteresat acordat, mi-am adus aminte că m-am aflat de nenumărate ori în această ipostază, de ambele părți ale gardului.

Nu cred că îi cad ouăle nimănui dacă te ajută dezinteresat o dată, de 2, de 3, de n ori. Însă chiar atunci când ajuți, dacă te gândești că ajuți pentru că la un moment dat vei avea o ușă deschisă, atunci unde mai este dezinteresul de care vorbim?

Înțeleg ce zice superdumnezeu, dar puțini sunt cei care chiar nu se gândesc la urmările ajutorului pe care ți-l dau. Din păcate, eu mă număr printre ei. Chiar dacă de cele mai multe ori am avut de pierdut, asta m-a ajutat în timp la îmbunătățirea cunoștințelor mele prin simplul fapt că le-am pus în practică iar și iar și iar…

Am ajutat și aș ajuta dezinteresat ori de câte ori aș avea posibilitatea. O să spuneți că sunt eu fraier pentru că fac asta, că ar trebui să cer bani în schimbul serviciilor mele, dar mai presus ca banii, pe scara valorilor mele sunt cunoștințele acumulate de-alungul timpului, prin ajutorul acordat fiecărei persoane care mi-a cerut ceva.

Bineînțeles că nu te pot ajuta dacă ai nevoie de o reparație la motorul mașinii tale sau de găsit formula chimică a nu-știu-cui compus cu care să produci elixirul tinereții, însă dacă știu să fac ceva, te voi ajuta în acel ceva! Dezinteresul vine sub altă formă, mai urâtă și mai întunecată, atunci când, după ce ți-ai oferit serviciile gratuite unei persoane, acea persoană nu se sinchisește a scăpa un „mulțumesc”, fie el și între 2 scrâșneli din dinți. Atunci, da! Atunci îți vine să-ți bagi picioarele și să zici „bă, gata! De azi vă taxez pe toți! CA$H!”. Dar dacă firea ta e altruistă, crezi că o poți schimba?

2 Comments

  1. Papa

    Stai liniștit că nu ești singur 🙂 Și eu sunt la fel, faza nasoală e că de foarte multe ori ești luat de prost, deși tu ai intenții bune.

  2. Iosazaur

    „Ajutor dezinteresat? Vrei să îți bag una la ficați?”, cam așa gândește românul de rând…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: