Șerban este numele meu.

Sunt născut în vremea când lumea începuse să îl înjure pe Nea Nicu, am trăit în perioada când toată lumea (de aici și de afară) a început să îl înjure pe Nea Nelu, am văzut și cum, cu ajutorul său, s-au plantat flori la Universitate. Înainte de asta am mestecat gumă Turbo, am tras cu invizoace și m-am pupat cu fete la jocul cu sticluța.

Mă pasionează domeniul IT începând din 1990. Am lucrat ca network admin și sysadmin pe Windows și Linux. Când am chef, mă mai apuc să butonez în niște PHP, puțin MySQL și mai mult HTML și CSS. În prezent lucrez ca administrator de servere Linux.

Am fost SuperUser de nivel 2 pe Foursquare, traducător de Twitter (unde am fost locul 1 pe România și locul 5 în lume, în momentul când Twitter a lansat, oficial, platforma în limba română), am tradus paginile de ajutor Google (pe vremea când unii râdeau de el scriind „google sux” în căsuța de căutare a Yahoo! Search), am făcut și ceva traduceri pentru platforma Facebook (puține) și aplicația de mesagerie WhatsApp.

Uneori mai pun umărul la modificarea temelor WordPress, mutarea site-urilor pe domeniu .ro și altele ce au legătură cu platforma cea mai folosită de către bloggeri.

Știu și ceva electrică (de-asta casnică), știu să bat cuie, să fac găuri în pereți cu bormașina (fără să-mi deranjez vecinii la orele dimineții), să schimb prize și becuri etc. Unii prieteni îmi spun că-s mini-tehnicus. Alţii – că sunt calculatorist.

Nu sunt blogger. Ceea ce înseamnă că pâinea de pe masa mea nu e crescută cu advertoriale și campanii social media. Ceea ce înseamnă și că nu îmi fac griji dacă nu scriu timp de câteva zile/săptămâni/luni etc. Totodată înseamnă că nu mint pentru bani/produse primite în teste.

Încerc să fiu cât pot de sincer și corect cu cei din jurul meu, ceea ce are ca efect faptul că nu am prieteni cât să încapă într-un autobuz RATB. Nu alerg după trafic și nici după vizitatori unici. Vorba aia… mai bine câțiva buni decât mulți, da’ proști.

Detest prostia. Îmi place să fiu înconjurat de oameni inteligenți sau care au o abilitate deosebită într-un anume domeniu. Detest întrebarea „cum te vezi peste 5 ani?” și sintagma „misiune și valori”, pentru că ambele sunt generatoare de minciuni, pe care doar proștii le cred.

Vreau să îmi cumpăr un Lamborghini Gallardo galben (sau, dacă nu-mi mai rămân bani de biscuiți, un DeLorean DMC-12). Dar știu că nu-mi permit, deci călătoresc cu transportul în comun, bicicleta sau mașina.

Dacă ai să îmi transmiți ceva, folosește secțiunea Contactează-mă. Și fără spam!

Mulțumesc!