Deșteaptă-te, române!

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Steagul RomânieiCu siguranță ați auzit toți de așa-zisul scandal legat de Sabina.

Sabina este eleva care, de ziua maghiarilor, a venit cu o bentiță cu tricolorul românesc și a fost atât ameninţată cu moartea cât și pusă în situații penibile de către angajații școlii.

Dacă pănă acum nu aţi rămas surprinşi de situație (în caz că nu o cunoșteați deja), probabil că sunteți născuți ceva mai târziu. În caz contrar, ascultați la ce am să vă spun în rândurile care urmează…

Pe vremea mea, atunci când nu existau calculatoare şi gadgets, în clasele primare, la liceu, la televizor sau radio, atunci când începea programul se cânta imnul național. Treabă bună, zic eu. În primul rând pentru că nu exista persoană care să nu cunoască versurile imnului național. În al doilea rând pentru că nu strică nimănui să își cunoască identitatea națională, patria mamă, limba maternă și domiciliul din buletin.

Astăzi, în ziua în care se face BREAKING NEWS din cazuri precum cel al Sabinei, avem „tatăl nostru“ pe postul naţional de radio, cel finanțat din bani publici și pe care (încă) îl mai ascultă o mare parte din populaţia acestei țări.

Deșteaptă-te, române!

5 Comments

 1. Adelin

  Bă, pe mine nu m-a atins deloc treaba asta cu Sabina. Da’ deloc. Şi-i culmea, pentru că sunt xenofob de felu’ meu, nu-mi ajung la inimă ungurii deloc.

 2. Danyzus

  Vad ca acum nu se mai aude nimic, toate problemele s-au rezolvat.

 3. molie

  Pe vremea lui Ceausescu se facea careu in curtea scolii pentru a se canta imnul cu steagul in fata.

 4. radu

  treaba cu intonat imnul înainte de începerea programului era o treabă bună. nu cred că neaparat ca să-l știi pentru că ai văzut că s-a dus un cântăreț pe arena națională și s-a pierdut naționalistul de el. cred că marcel pavel era. eu cred că era bună treaba asta ca să mai trezească românul din noi, pentru că tare adormiți mai suntem și e păcat, că am dormit destul. sabina e un troll și de obicei trolli sunt ignorați, așa ar trebui să facem și cu ea. dacă de ziua româniei vine un maghiar la mine și-mi flutură în față steagul lui, îi sparg fața fără să fac din asta o știre. din punctul meu de vedere, ăia nu au reacționat exagerat.

 5. BogDan

  Problema este că Sabinuţa a făcut asta pentru că, spune ea, anul trecut maghiarii au făcut urât de 1 decembrie, venind la şcoală cu însemne maghiare şi împiedicându-i să cânte imnul în clasă.
  Trecând peste atitudinea pur românească de tip „ba pe-a mă-tii”, poate ne spune Sabinuţa de ce aveau ei ore anul trecut pe 1 decembrie, adică sâmbăta, în condiţiile în care oricum 1 decembrie este zi liberă obligatorie, deci n-ar fi trecut vreun picior de profesor pe la şcoală.
  Na, cam asta. Sus e Iancu pe statuie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: