Doi suspecți membri Anonymous/LulzSec au fost arestați

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

We Are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us!

Cei doi bărbați arestați sunt bănuiți că au folosit numele „Kayla” în online și au avut un rol esențial în atacul din februarie asupra HBGary Federal (companie de securitate), companie ce a încercat demascarea grupării Anonymous.

Marea Britanie continuă să urmărească intens așa-numiții hacktiviști, arestând încă 2 presupuși membri ai grupărilor Anonymous și Lulz Security.

Metropolitan Police Service a comunicat joi că cei doi bărbați – de 24 și 20 de ani – sunt suspectați de atacuri DDoS (Distributed-Denial-of-Service) precum și de atacarea site-ului poliției și a altor câteva site-uri guvernamentale. Ambii au fost reținuți la secția de poliție din South Yorkshire.

Poliția e de părere că cei doi bărbați s-au folosit de identitatea online „Kayla”. Într-un interviu Forbes din martie, o presupusă femeie identificată drept „Kayla”, s-a prezentat drept o fată de 16 ani ce nu locuiește în Marea Britanie, dar într-o țară vorbitoare de limbă engleză.

Se pare că această Kayla ar fi avut un rol esențial în atacul din februarie asupra HBGary Federal, companie de securitate ce a încercat să demaște gruparea Anonymous. Drept răzbunare, Anonymous a spart site-ul companiei și a făcut publice mai mult de 50.000 e-mail-uri ce au scos la iveală afaceri dubioase, având ca efect demisia lui Aaron Barr, CEO al HBGary Federal.

Anonymous și grupul apropiat – Lulz Ssecurity au desfășurat activități de hacking și campanii DDOS împotriva companiilor private și organizațiilor guvernamentale ale căror politici sunt ofensatoare, în viziunea atacatorilor. Într-un timp, Anonymous încuraja lumea să folosească un tool simplu de DDOS numit LOIC (Low Orbit Ion Cannon) pentru a lansa atacuri, dar experții în securitate au declarat că cei ce folosesc acest soft pot fi foarte ușor identificați.

Divizia e-Crime a MPS a declarat că a lucrat împreună cu FBI la ultimele operațiuni, cât și cu alte servicii de poliție din alte țări.

Christopher Jan Weatherhead (20 de ani), din Northampton și Ashley Rodes (26 de ani) vor apărea în fața justiției miercurea următoare. Ambii au fost arestați în data de 27 ianuarie, conform declarațiilor făcute vineri de către un polițist.

În aceeași zi, în instanță, vor mai fi prezenți un tânăr de 17 ani din Chester și Peter David Gibson (22 de ani) din Hartlepool. Poliția a mai declarat că un alt tânăr de 16 ani a fost arestat ca parte a aceleiași investigații, conform declarațiilor Consiliului de Justiție a Tinerilor din Surrey.

***

Cel mai recent mesaj al Anonymous se referă la ocuparea Wall Street și cheamă lumea acolo, în data de 17 septembrie 2011. „Aduceți cortul” este îndemnul grupării către cei ce doresc să îi susțină.

Referințe:

Sursa: IT World

3 Comments

 1. Duntz

  Exact aseară am aflat de organizaţia asta Anonymus, când un amic mi-a vorbit 2 ore continuu despre ei…. Eu am rămas cu 2 dileme, poate mă lămureşti tu:
  1. De ce naiba sunt atât de înverşunaţi împotriva celor care rănesc pisicile? De ce neapărat pisici?!
  2. De ce nu au continuat raidul împotriva Facebook?
  3. De ce nu au facut publice toate informaţiile găste la Pentagon şi Casa Albă?

  Mulţumesc de răspunsuri,

  • Duntz

   scuze… 3 dileme :)) În timp ce scriam mi-am adus aminte de a 3a

  • Șerban

   1. De ce să protejăm câinii? De ce neapărat câinii?
   2. Nu toți membrii Anonymous susțin „Operațiunea Facebook” ce ar urma să aibă loc pe 5 noiembrie (ziua Guy Fawkes).
   3. Despre informațiile respective nu am suficiente detalii încât să îți dau un răspuns. Dacă aflu ceva mai mult, te anunț!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: