Dragi bloggeri sportivi, sunteți ilegali!

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

SportMeet.ro logo TwitterAm o pasiune nemăsurabilă pentru marii specialiști ai online-ului autohton. Este o desfătare pentru ochi să poți vedea MARI realizări, ale acestor specialiști, luând naștere din te-miri-ce. Mai o campanie pe șestache, mai un nepotism pe sub mână, mai una, mai alta.

Când e vorba de inițiative, sar specialiștii să ajute, să se afirme, să știe lumea că lor le pasă și fac ceva, nu stau cu mâinile în sân ca voi – haterilor!

Specialiștii despre care vorbim azi sunt SportMeet.ro – site de sport și alte pișcotăreli. De ceva (mai mult) timp au un nou design, o altă înfățișare și chiar o altă pălărie. Dar, mai ales, un alt logo. Un logo care sfidează chiar și regulile autorului din a cărui muncă s-au inspirat, ca să nu mai vorbim de cele de bun simț.

Situația e simplă: există Twitter și există SportMeet.ro. Două mărci, sigle comune. Și nu ar fi o problemă, dacă Twitter nu ar avea niște reguli de folosire a siglei ce deține drepturi de autor.

Acum, probabil, o să fie dări de ochi peste cap, „ia uite, mă, ce a găsit și ăsta“-uri și alte alea. Dar voi tot ilegali veți fi.

Ah, apropo… Dacă ați fi pus mâna să citiți Terms Of Service sau chiar să traduceți Twitter în limba pe care o vorbiți, ați fi știut din timp.

8 Comments

 1. Dragos (@gusteru)

  d-aia nu mai puteai dormi noaptea ca si-au pus ei o pasarica neagra la logo care seamana cu aia de la twitter.Daca pe ei nu i-a dus mintea sa creeze un logo original si au optat sa „fure” pupaza din twitter, s-o transforme in cioara vopsita si s-o foloseasca ca logo propriu, care-i problema ta ?
  Pfff, ce probleme ai si tu :)))))))))))))))

 2. cezarvasile

  Nu mi-ai răspuns la cele două întrebări, fapt ce mă împinge să-ți urez „poftă bună!” și să nu te mai bag în seamă. Spui că ești „Twitter Translator in .RO”. Aș dori să văd certificatul tău de limbă engleză. Dacă nu ai nivelul C2 atestat, înseamnă că nu mai avem ce discuta. Ia cu pâine, domnule!

  • Șerban

   Ai putea să-mi verifici profilul de Twitter, unde am un ecuson de la ei, fix lângă numele contului. Și nu am semnat niciun acord. Ca să vezi!

 3. cezarvasile

  Domnule Șerban Păun, engleza mea de „baltă” mi-a permis să înțeleg un lucru, fapt pentru care logo-ul twitter se află implementat în headerul sportmeet.ro: „Usage guidelines

  Do:

  Use our official, unmodified Twitter bird to represent our brand.
  Make sure the bird faces right.
  Allow for at least 150% buffer space around the bird.”

  Te rog să privești cu entuziasm și încredere această variantă de logo https://abs.twimg.com/a/1376590666/images/resources/twitter-bird-dark-bgs.png și să-mi spui unde-i „ilegalitatea” comisă. Permite-mi să citez: „care sfidează chiar și regulile autorului din a cărui muncă s-au inspirat, ca să nu mai vorbim de cele de bun simț.”

  Mă cobor la mintea ta și te întreb: de unde ai tras tu concluzia că site-ul sportmeet.ro e site de „alte pișcotăreli”? Tocmai tu îți permiți să vorbești despre pișcotăreli? Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia.

  • Șerban

   În caz că nu ești discromat sau că ai alte probleme de vedere, varianta de siglă la care faci referire este albă. Data viitoare poți folosi Google Translate, disponibil GRATUIT. Poate înțelegi mai multe. Eu încă vreau să văd dovada acordului semnat. Asta ca să nu spună lumea că se mănâncă căcat pe aici. Sau măcar să aibă ocazia de a ura „poftă bună”.

 4. pandutzu

  Prietene te-ai trezit si tu dupa 2 ani ca avem logo nou? :))

  Tin sa te anunt ca avem un acord semnat cu cei de la twitter sa folosim logo-ul sportmeet.ro in formatul asta. Le-am dat un mail inca de acum 2 ani cand am schimbat sigla si dupa ce le-am povestit ce facem noi au inteles de ce vrem sa folosim „pasarea” lor. Au fost de acord si pentru ca au vazut ca promovam de fiecare data Twitter-ul si ca la fiecare eveniment de-al nostru, participantii trebuie sa aiba cont pe aceasta retea sociala.

  Stiu ca ai ramas fara subiecte pentru blog, dar poate ar fi bine sa te documentezi inainte sa scrii aberatii.

  • Șerban

   Aș vrea să văd și eu „acordul” respectiv.

   • pandutzu

    In calitate de ce? N-am nicio obligatie fata de tine sa-ti arat un document confidential 😉

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: