Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

La Misterium 52 am fost, alături de Ana , Alin , Alexandru și Emil  în ambele camere pe care acest Escape Room le oferă: Camera artistului și Camera Matrix.

escape-room-misterium-camera-artistului

Imediat cum intri în Camera artistului îți dai seama că vei avea de petrecut timp serios acolo, după numărul de obiecte pe care le observi doar dintr-o singură privire. În mod sigur, această cameră nu este pentru mai puțin de 3 persoane, deoarece te vei lovi de sarcini consumatoare de multe minute, ceea ce înseamnă că echipa va trebui să își împartă aceste sarcini foarte bine, pentru a câștiga cât mai mult timp. Sau, măcar, pentru a nu-l pierde pe cel rămas din cele 60 de minute puse la dispoziție. În culori vii și cu o atmosferă interesantă, Camera artistului îți va surprinde plăcut ochii și îți va solicita creierul la un nivel peste mediu, ceea ce mă face să îi acord un nivel de dificultate 7/10.

escape-room-misterium-matrix

Camera Matrix nu este ceea ce pare a fi. Dacă ai urmărit toată seria filmelor cu același nume, vei avea doar o mică parte din soluțiile problemelor cu care te vei întâlni aici. Chiar dacă unele mistere se rezolvă relativ simplu, vei avea momente în care ai nevoie de multă (a se citi „extrem de multă”) imaginație, pentru a găsi logica problemelor. Nu este nicidecum o cameră ușoară, m-aș hazarda chiar să zic că nivelul de dificultate este aproape de maxim, iar noi 5 nu am reușit să o rezolvăm, cu toate că eram la doar 2 probleme distanță de marea evadare.

Numărul de indicii al fiecărei camere este de două iar timpul în care trebuie să evadezi este, ca de obicei, 60 de minute. Dacă în prima cameră nu ne-am lovit de lucruri imposibile, în cea de-a doua cred că ar fi nevoie de mai multe indicii sau măcar de o ajustare de nivel de dificultate, combinate cu o recuzită căreia să i se acorde mai multă atenție, pentru a funcționa „as expected”, altfel riști să îți epuizezi toate resursele în timpul jocului iar, pe ultima sută de metri, să ți se termine bateriile.

Despre Misterium 52, camere și tarife puteți afla mai multe detalii de pe site-ul oficial .

3 / 5 stars