Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

PlusSunt mulți cei nemulțumiți de biserică, preoți și catedrale construite din banii publici. Sunt mulți cei nemulțumiți de faptul că o parte din banii lor se duce la biserică. Și sunt mai mulți nemulțumiți de mașinile de lux în care preoții își transportă trupurile, chipurile, însuflețite.

România este printre primele locuri din Europa, atunci când vine vorba de încrederea față de biserică. Totodată este și printre primele țări cu cel mai scăzut nivel de trai și cel mai mare nivel de corupție, atât în instituțiile publice, cât și în domeniul privat.

Românii nu au demonstrat niciodată că sunt în stare să se unească într-un singur scop, cu o singură idee și pentru binele țării căreia îi fac umbră (unii zic „degeaba“). Dar oare sunt în stare să își facă propria biserică, propria religie și proprii enoriași?

Gândiți-vă cât de interesant ar fi să avem o religie în care ne regăsim în întregime! O religie care nu îți cere bani de la primul contact cu lumea și până când lumea nu mai are contact cu noi. O religie care e interesantă, care te învață și care te face să devii, cu adevărat, cineva! O religie care nu îți spune despre zei inexistenți sau care te judecă din prima zi a ta pe această lume.

Să ne facem propria biserică, cu legile proprii și fără porunci! O religie (și nu o revoluție) a bunului simț, a oamenilor care sunt sătuli de minciunile, hoția și perversiunile sexuale ale preoților. Să o denumim CREDINȚA LIBERĂ, pentru că liber trebuie să gândim și putem face asta fără un lider pe post de far călăuzitor, pentru că un creier avem și ar fi păcat tocmai de el să ne batem joc.

Amin sau nu?