Fiasco Acquatico Bellucci

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

hipopotamÎntr-un weekend oarecare te gândești să ieși la plimbare în cel mai poluat oraș din Europa, să mai vezi și tu lumea, una, alta… Cum distracțiile, pe timp de iarnă, sunt puține spre deloc, am zis că weekendul ce tocmai a trecut să mi-l ocup cu o vizită la Circo Aquatico Belluci.

Este aproape imposibil să nu fi văzut măcar o dată un afiș cu faimosul circ ce-și anunță spectacolele din diverse locuri. Ultima dată am auzit de un spectacol în parcarea Cora Pantelimon. Biletul putea fi cumpărat pe unul dintre site-urile românești, de genul Groupon. Atunci costa 20 de lei.

Weekendul trecut am plătit 20 de lei pe bilet și trebuie să mă credeți pe cuvânt, pentru că nu am putut face poză biletului, din simplul motiv că nu am primit unul! În schimbul sumei plătite, am primit indicații prețioase: „pe aici intrați, pe aici ieșiți”.

Pelicani

Afișul spunea că voi vedea „pinguini, șerpi, iguane, crocodili, focă” și multe altele. Am văzut, în ordine, exact următoarele: 2 șerpi, o broască țeștoasă, 3 iepuri, 3 crocodili/aligatori, 1 pinguin, 1 leu de mare, 1 hipopotam, 1 acvilă. Teoretic, aș fi putut vedea și un porc spinos, dacă nu ar fi fost timid și ascuns sub un acoperiș din OSB.

În plus, „circul” (cu ghilimele, pentru că nu se poate numi „circ” un spațiu amenajat într-o parcare, mai murdar ca o gură de marinar și mai sărac ca un buzunar de elefant) este trist și te lasă cu un gust amar, mai ales dacă ai ocazia să faci cunoștință cu leul de mare cu probleme de atitudine. „Pinguinii”, 1 la număr, este murdar și foarte aproape de vizitatori, oricine putându-l atinge și, eventual, stresa. De fapt, toate vietățile de acolo sunt aproape de vizitatori, inclusiv crocodilii. Deci, dacă vă arde de adrenalină, puteți intra în țarcul cu crocodili sau puteți călări hipopotamul. Nu am plecat de acolo cu impresia că cineva v-ar putea împiedica să faceți asta, locul fiind aproape pustiu, dacă nu ar exista câțiva (maaaaxim 10) vizitatori curioși ca mine.

Crocodili

Un pseudo-circ cu animale murdare și, cel mai probabil, chinuite, unde nu voi reveni și unde, cu siguranță, nu vă recomand să mergeți. Aveți ocazia să vedeți un pinguin – da! Dar 20 de lei pentru asta? Sigur nu e o afacere tocmai bună. Iar dacă sunteți iubitori de vietățile planetei, locul nu vă va face altceva decât să vă întristeze.

Pelican Pinguin

La final vă las cu leul de mare și cu ale sale atitudine dubioasă și pupile dilatate. Wait for it…

2 comentarii la „Fiasco Acquatico Bellucci

  1. Irina Bărăgoi Răspunde

    Rectificare: erau 3 șerpi (Boa, Anaconda, Piton) și 4 crocodili (se văd și în poză). Sau ai considerat mort crocodilul care nu mișca?

    Oricum, pelicanii au fost super tari! 😀

    • Șerban Păun Răspunde

      Ar mai fi multe de completat. Uite că am uitat să spun și de cele câteva scaune îndreptate către un țarc gol, de pinguinul care îți mânca părul și, da!, pelicanul pe care l-ai mângâiat pe cioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.