Categorie: Fun (page 1 of 6)

Captive Escape Room

Odată cu venirea toamnei, jocurile de evadare din București au reînceput să își ocupe agenda cu rezervări. Și, cu fiecare zi care trece, se mai deschide câte o cameră.

De această dată am ajuns la Captive, care are două camere, deocamdată: Langdon’s Challenge și Puzzling Colors.

Ambele camere au în comun gradul mare de dificultate și, după părerea mea, cu o speranță foarte mică de evadare, tocmai din cauza probelor: destul de multe și destul de grele, uneori necesitând o gândire dincolo de limitele normalului, cunoștințe de matematică sau o vedere foarte bună.

captive_escape_roomPuzzling Colors este o cameră viu colorată, realizată într-un mod ingenios și cu o atenție la detalii pe care nu o prea întâlnești în alte camere de acest gen. În această cameră absolut orice are o legătură cu orice altceva. Sună ciudat, dar chiar așa este. Trebuie să fii atent la detalii, poate și să mergi pe intuiție de câteva ori, însă cu siguranță vei pleca cu o impresie plăcută, chiar dacă nu vei reuși să evadezi.

Langdon’s Challenge este o cameră încărcată cu multe obiecte, chiar dacă, la prima vedere, pare un simplu birou. Aici ai nevoie de niște efort fizic, din nou de atenție la detalii și o vedere foarte bună, dar și de un ritm alert, dacă vrei să rezolvi toate probele și să evadezi. O cameră din care nu lipsesc surprizele, probe la fel de ingenioase ca în cealaltă cameră și suficient spațiu cât să te poți mișca.

În ambele camere am fost la un singur pas de evadare, prin urmare am decis ca echipa să se numească Internet Explorers, deoarece ori ne-am mișcat noi greu, ori am avut prea multe probleme de rezolvat.

Captive vor mai deschide o cameră – Captive outsite reality – în aproximativ 1-2 săptămâni. Până atunci, puteți face rezervări, pentru cele două camere, pe site-ul oficial Captive, tot acolo unde veți găsi și descrierile camerelor de joc.

Sunt membru al unei organizații secrete

Sunt multe teorii ale conspirației care vorbesc despre tot felul de organizații secrete, ce conduc lumea din umbră și care au scopuri mai mult sau mai puțin nobile.

Când am decis să particip la inițierea pentru a intra într-o astfel de organizație secretă, mă gândeam dinainte că nu va fi ușor și că voi avea de trecut peste niște probe ce-mi vor testa abilitățile.

Așa am ajuns la Secret Society, alături de Exitus (Diana și Alexis), Irina și Emil, un room escape de la The Codex.

Înainte de a intra în cameră, ni s-a făcut o scurtă inițiere despre ce vom găsi acolo și care ne este misiunea. Interesantă, încă de la început, am găsit ideea de a nu fi nevoie de o cheie, pentru a ieși din cameră. Veți afla, la momentul respectiv, ce anume trebuie să faceți.

codex-secret-society-room-escape-bucurestiDe la începuturile timpului şi până în zilele noastre, destinul şi istoria lumii au fost guvernate din umbră de cele mai puternice şi luminate minţi ale omenirii. Astăzi, Înaltul Preot al Ordo Animus Mysterium te convoacă la Marea Adunare de Iniţiere. Jură-i credinţă, supunere şi devotament etern, pecetluieşte jurământul cu sigiliul sacru şi el îţi va deschide porţile către comorile universului.

codex-secret-society-room-escape-bucuresti-recordDacă sunteți pasionați de simbolistică, dar și de organizații secrete și misterele care se învârt în jurul acestora, Secret Society este locul unde trebuie să ajungeți! Pe mine mă pasionează astfel de subiecte, ceea ce probabil mi-a făcut evadarea mai ușoară. Echipa noastră, denumită Internet Explorers & Exitus, a reușit să obțină recordul absolut de 38:19 minute, fiind ajutați de 1 singur indiciu. Cu ocazia asta, sunt sigur că v-am stimulat creierele și, mai ales, că veți încerca să scoateți un timp mai bun.

The Codex se remarcă prin originalitate, fiind singurul room escape care are și un Challenge Room – „Can you get away with murder?”, un joc interesant, în două camere, unde două echipe joacă una împotriva celeilalte, pentru a realiza crima perfectă.

Mai multe detalii despre The Codex și camerele lor găsiți pe site și pe pagina de Facebook.

Din camera bunicii la nave extraterestre, în doar 2 ore

Când intri într-o casă locuită de persoane în vârstă, știi, într-o oarecare măsură, la ce să te aștepți: mobilă veche, haine groase din lână și un miros specific, pe lângă cel de naftalină.

Camera Bunicii le are pe toate acestea și multe altele în plus! Totul este vechi și foarte bine potrivit cu ideea acestui room escape de la Mistery Rooms.

camera-bunicii-escape

Povestea camerei este simplă: bunica Bubu urmează să fie vizitată de nepoți, dar, din cauza vârstei, nu mai ține minte unde și-a ascuns diferite lucruri ce-i vor folosi pentru nepoți.

Împreună cu Adriana, Iulia, Alin, Emil și Malaezu am reușit să o ajutăm pe bunică și să găsim toate obiectele, chiar dacă, pe ici-pe colo, bunica ne-a creat ceva probleme cu lucrurile ei vechi și fragile. Dificultatea este medie, chiar dacă bunica a gândit un pic ciudat atunci când și-a ascuns lucrurile. Probabil de-aia nici nu și le-a mai găsit…

Alien Abduction este una dintre puținele camere unde am fost impresionat de decor, unde am simțit cu adevărat că sunt în poveste și nu doar că joc în ea. Decor de pe altă planetă, atmosferă extraterestră. Nivelul de dificultate este, asemeni camerei, conceput pentru forme de viață de pe alte planete. Dacă am fi fost răpiți, cu adevărat, de extratereștri și ne-ar fi dus în acea cameră, cu siguranță acum eram tranșați pe o masă de operație, dintr-un spital de pe vreo planetă îndepărtată, deoarece nu am reușit să evadăm în cele 60 de minute puse la dispoziție. Cu toate astea, cu ajutorul a câtorva indicii suplimentare, am găsit modalitatea de evadare.

alien-abduction-room-escape

În Alien Abduction nu există probe ușoare, chiar dacă la prima vedere par a fi așa. De aceea numărul de membri ai unei echipe trebuie să fie cât mai mare, oficial recomandarea fiind undeva între 3 și 6 persoane. Totul se bazează pe lucrul în echipă, comunicare extrem de eficientă și o gândire logică ieșită din comun.

Dacă aveți experiență în alte camere de evadare și vă simțiți foarte bine pregătiți, mergeți la MisteryRoom Escape și testați-vă nivelul de cunoștințe și abilitățile în domeniu.

O lume cu capul în jos și un examen

Când am auzit de o casă construită invers, am crezut că este doar o glumă. O casă cu acoperișul în pământ și cu gazon pe tavan. Și nu, nu este o glumă, casa chiar există și se află în Canada, lângă Cascada Niagara.

Cu aceeași idee în gând este și camera Upside Down de la Exitus, un escape room din București, aflat în centrul orașului.

Pe lângă decorul viu colorat, camera este o încântare pentru ochi, chiar din primele minute, atunci când veți realiza că puteți merge pe tavan! 🙂 Acolo totul este srevni invers. Totul este Upside down. Și când spun „tot”, înseamnă chiar tot! Până acum este singura cameră de acest gen, din București.

exitus-upside-down-escape-room-bucuresti

Totul este… Upside down! 🙂

Cea de-a doua cameră de la Exitus este Examenul profesorului Richard Collins, povestea acesteia fiind legată de un examen… altfel. Studenții vor da acest examen într-o cameră pe care profesorul de criptologie le-a pregătit-o special, umplând-o cu tot felul de coduri și mesaje ascunse.

Alături de Diana, Adina, Alin și Malaezu am fost primii care au trecut cu brio acest examen, în doar 48 de minute, fiind totodată și record al camerei.

wolf-cartoon-red

„Put your arms around me, Wolfie” / Tex Avery

Înainte de a intra în una dintre camere, în timp ce eram puși în temă cu ceea ce vom găsi acolo, am testat walkie-talkie și am observat că pe anumite frecvențe găseam diverse persoane, cu care am și comunicat. Una dintre ele, de sex masculin, probabil deranjată că i-am întrerupt discuția cu altcineva, ne-a transmis să îi trimitem o poză pe WhatsApp. Aici a intervenit Diana, care ne-a demonstrat tuturor că poate face minuni cu vocea ei ascunsă, demnă de linia fierbinte. Dacă știți episodul acela de desen animat, creat după Red Hot Riding Hood (în care lui Big Bad Wolf în cade falca pe podea, atunci când o vede pe Red cântând pe scenă), atunci știți exact cum am rămas noi în acel moment. Diana a reușit să fie magică în doar 5 secunde. 🙂

Nu veți avea nevoie de cunoștințe de matematică, chiar dacă prima impresie va fi că aveți nevoie. 🙂 Totul este creat pentru ca jocul să fie liniar și logic, fiecare probă necesitând o atenție bună la detalii și o gândire logică a unei singure persoane sau, dacă e nevoie, în echipă.

exitus-escape-room

Exitus este un room escape ce se va deschide în curând și care poate fi găsit pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook.

PRO TIP: Când ajungeți la ei, nu uitați să întrebați de cremă de zahăr ars! 😉

Blestemul lui Tutankhamon

Când am jucat prima dată Tomb Raider, mi-au plăcut foarte mult locurile unde se desfășura acțiunea: fie că era vorba despre insule din mijlocul oceanului, fie că Lara Croft avea de dezlegat mistere la Polul Nord, aventurile ei în Egipt sunt cele care m-au impresionat cel mai mult.

De când mă știu am o afinitate față de piramide, hieroglife și tot ce ține de cultura egipteană. Nu mă consider înnebunit după asta, dar sunt lucruri care mă atrag, pur și simplu. La fel am simțit și despre un room escape de la Puzzle Rooms și tot la fel am simțit și despre cel de la Bolthaus. Despre cel din urmă vă povestesc acum….

Tuthankamun’s Curse este camera de evadare a cărei poveste spune că Howard Carter, un arheolog renumit, a dispărut încercând să dezgroape misterele regelui Tutankhamon. Pe urmele arheologului am mers alături de Ana, Alin, Emil și Malaezu și am reușit să evadăm, obținând și locul I în clasament, cu record de timp: 46 de minute.

escape-room-bolthaus-tutankhamun-curse

Atmosfera și decorul sunt interesante, misterele se rezolvă într-un mod plăcut, mai ales dacă vă pasionează tema camerei, iar ca nivel de dificultate se situează undeva peste mediu.

Bolthaus mai are în plan deschiderea unei a doua camere, și aceasta cu o temă la fel de interesantă, numele fiind sugestiv: Mayan Maze. Pentru a ajunge acolo, tot ce trebuie să faceți este să intrați pe site-ul lor și să rezervați o cameră. Succes!

« Older posts

© 2020 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑