Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Google Plus

Google a anunțat, în urmă cu două zile, că va opri încă un serviciu propriu. Nimic neobișnuit, având în vedere că Google a mai oprit servicii, în trecut, anunțând cu foarte puțin timp înainte.

Conform anunțului oficial, începând cu data de 27 iunie 2015, serviciul Google Calendar nu va mai trimite notificări prin SMS. Explicația Google este legată de faptul că, în momentul lansării acestui serviciu, nu exista smartphone, deci accesul mobil la Internet era limitat sau chiar inexistent.

Ca alternativă, Google sugererează fie instalarea aplicației proprii din Google Play sau iTunes , fie configurarea aplicației deja existente pe telefon (dacă ea există), pentru a trimite notificări legate de evenimentele din calendarul Google. Mai multe detalii găsiți în Centrul de Ajutor Google .

Google precizează că această modificare nu va afecta clienții produselor Google Drive for Work, Google Apps for Work (ediția cu plată), Education și Government. Deci, dacă nu vă aflați printre utilizatorii acestor produse, instalați Google Calendar și configurați-l pentru a vă trimite notificări legate de evenimentele pe care le-ați notat în calendar.

Odată cu această schimbare, presupun că ne putem lua la revedere și de la serviciu de SMS Chat, despre care am scris într-un articol mai vechi.