Google punctează siteurile pe HTTPS

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

GoogleRecent, Google a anunțat că a început să crească PageRank pentru siteurile ce folosesc protocolul HTTPS , contribuind astfel la un Internet mai sigur și la creșterea încrederii utilizatorilor față de siteurile pe care le vizitează.

Având în vedere recent anunțatul serviciu – Google Domains – anunțul Google nu este deloc surprinzător. Cei care vor alege găzduire la Google vor beneficia, cel mai probabil, de HTTPS pentru siteurile lor, fără costuri suplimentare. În schimb, cei mai săraci vor rămâne pe HTTP, fiind astfel depunctați de către cel mai mare motor de căutare.

Pentru că dracul nu e chiar atât de negru, utilizatorii care, dintr-un motiv sau altul, nu doresc să cumpere un certificat de securitate pentru site, pot apela la un serviciu absolut gratuit, care oferă certificate de securitate oricui dorește.

StartCom este „o companie ce crede în dreptul fiecărei persoane de a-și proteja și securiza informațiile, fără a face discriminare pe bază de rasă, naționalitate sau posibilități financiare”.

Așadar, tot ce vă trebuie, pentru a trece imediat pe HTTPS, este un certificat de securitate, alături de un IP dedicat pentru site. Dacă partajați adresa IP cu alte siteuri găzduite la aceeași companie, cereți să vi se aloce un IP dedicat. În mod normal, acest IP nu costă mai mult de 1$ sau 1€/lună.

Adresa IP dedicată este necesară deoarece companiile ce oferă găzduire web nu pot oferi și nici nu vor să ofere un certificat de securitate pentru mai multe site-uri, din motive de… securitate!

Alternativa ar fi Verisign , companie deținută de către Symantec și lider în domeniul certificatelor de securitate.

7 Comments

 1. adela

  Nu stiu cat ajuta https-ul ca sa obtii o pozitie mai buna. Eu din ce am vazut pana acum tot backlinkurile sunt baza. Am vazut site-uri cu continut copiat pe pozitia 1 care nu aveau nici ssl. Atata timp cat au o multime de backlinkuri cat de cat de calitate restul prea putin conteaza. Tu ai reusit sa vezi o oarecare imbunatatire a pozitiilor dupa ce ai pus ssl-ul?

 2. Buculesei B.

  Google nu mai face update-uri la pagerank…. deci practic e degeaba faza cu https.

  • Șerban

   Degeaba nu e, pentru că HTTPS nu se referă la PageRank. În schimb, PageRank e degeaba. Vezi mai multe detalii aici.

  • Buculesei B.

   Bine ca si https-ul are rolul lui, dar nu acela de a creste pagerank-ul 😀

 3. Lospa

  Da, aici ai dreptate.

 4. Lospa

  „În schimb, cei mai săraci vor rămâne pe HTTP” – Poate unii nu vor sa treaca la HTTPS, asta nu te face „sarac”.

  • Șerban

   Acum depinde și ce vrei: să te găsească lumea pe Google sau nu…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: