Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Google Play Logo

Google a actualizat aplicația Google Play, noua versiune 4.9.13 aducând câteva schimbări de design, cu o prezentare mai clară a funcțiilor aplicației.

Ca îmbunătățiri se poate observa organizarea mai bună a butoanelor din pagina aplicației: acum sunt prezentate într-un mod asemănător cu badges din aplicații gen Swarm și Foursquare, alături de acestea apărând (acolo unde este cazul) și pozele de profil ale prietenilor care au acordat +1 aplicației.

Acum avem prezentate mai clar nota aplicației (bazată pe notele primite de la utilizatori), categoria din care face parte aplicația, cât și un buton ce va afișa aplicații similare.

Pagina cu detaliile aplicației este deschisă separat și poate fi tradusă în întregime, cu ajutorul butonului dedicat, din colțul dreapta-sus al ecranului. Acest buton este disponibil doar atunci când detaliile aplicațiiei nu sunt scrise în limba aleasă în setările regionale ale telefonului.

Detaliile legate de permisiunile cerute de aplicații mi se pare că sunt puțin mai clare, datorită fontului ales.

Din păcate, aplicația nu este livrată tuturor utilizatorilor. Eu am testat pe un HTC One și un LG Optimus G, ambele cu 4.4.2, unde Google Play era încă la versiunea 4.8.20. În schimb, pe un HTC Sensation XE, Google Play a fost actualizat automat. Probabil că, pe telefoanele Nexus, versiunea 4.9.13 este deja prezentă, fiind primele telefoane pe care Google trimite cele mai recente actualizări, imediat cum sunt disponibile.

Dacă doriți totuși să instalați ultima versiune, puteți descărca APK-ul oficial de la acest link .