Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

SMSGoogle a lansat, în urmă cu aproximativ 5 ani și jumătate, serviciul de chat prin SMS. Dacă prima lansare a fost retrasă în mai puțin de 24 de ore, din cauza unui bug, a doua oară a fost cu succes.

Prin urmare, Google oferă mesagerie instant prin SMS, serviciul fiind foarte util, mai ales atunci când partenerul de dialog nu este conectat la Internet.

Google oferă, din start, 50 de SMSuri pe care le poți trimite în locul mesajului clasic de mesagerie instant. De fiecare dată când primești un SMS in chat creditul crește cu 5 unități, până la un maxim de 50. Astfel că, pentru fiecare răspuns primit, primești 5 credite pentru trimiterea SMS. Toate aceste SMSuri pot fi trimise direct din chatul de GMail.

Dacă, de exemplu, dorești să trimiți mai multe mesaje poți primi continuu credite dacă trimiți un SMS către propriul număr de telefon și apoi răspunzi acelui SMS. Practic îți „cumperi” 5 credite pentru trimiterea SMS cu suma pe care o plăteși operatorului GSM pentru 1 SMS trimis.

Din păcate, serviciul nu este disponibil, momentan, în România, chiar și după aproape 6 ani de la lansare. Cu toate astea, sunt sigur că va fi un real succes în momentul lansării, mai ales pentru că serviciile de tipul sms.ac  (site ce oferea serviciu de trimitere gratuită de SMS) nu mai există sau, cel puțin, nu în număr mare ca în urmă cu 7-8 ani.

Puteți citi mai multe detalii despre SMS Text Messaging for chat pe blogul oficial GMail .