Google bate în retragere: Workspace va fi gratis în continuare

Spuneam într-un articol anterior că Google Workspace nu va mai fi gratuit. Între timp, Google s-a răzgândit și nu va mai obliga utilizatorii de Google Workspace „Legacy Edition” să plătească. Practic, după anunțul făcut în urmă cu mai bine de 2 luni, Google bate în retragere și pare că și-a schimbat total poziția, mai ales după ce vocile utilizatorilor s-au făcut remarcate, exprimând nemulțumirea față de decizia inițială.

Pentru a confirma că doriți să rămâneți la ediția „Legacy free”, trebuie să vă exprimați dorința din panoul de administrare, aici, păstrându-vă, astfel, Google Workspace gratuit și cu aceleași servicii ca și până acum. Iar dacă vestea că vă veți putea păstra serviciile gratuite nu vă mulțumește, atunci aflați și că veți rămâne și cu adresa de email personalizată, serviciile Google Drive și Google Meet, altături de achizițiile făcute și datele din cont. Practic, nimic nu se schimbă, în afară de decizia Google de a cere bani pentru ceea ce este, de mai bine de 16 ani, gratuit!

Dacă nu veți confirma că doriți să rămâneți la ediția Legacy free, veți fi automat migrați către Google Workspace – ediția plătită – începând cu 27 iunie 2022 iar din 1 august 2022, dacă nu începeți să plătiți abonamentul, contul va fi dezactivat și, ulterior, șters. Google a publicat actualizările acestei decizii pe pagina de suport dedicată subiectului, unde menționează, totuși, că vă puteți reactiva contul dacă faceți upgrade la Google Workspace sau dacă optați pentru rămânerea la varianta necomercială (gratuită).

Rămâne, totuși, un mister în ceea ce privește decizia inițială, având în vedere că o companie precum Google încurajează – cel puțin la nivel declarativ – utilizatorii pentru a-și stoca datele pe serverele sale. Evident, rămâne de văzut și dacă vor reveni la decizia de a oferi, în continuare, Google Workspace gratuit sau dacă, peste ceva ani, vor intra iarăși în acest joc bizar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.