Guma Turbo

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Guma Turbo

Observ că, de ceva timp, a început o vânătoare de gumă Turbo prin București. Am toate motivele să cred că este un produs contrafăcut sau doar o copie creată pentru a profita de zecile de mii de fani ai acestui produs.

Firma turcească Kent este acum parte a grupului Mondelēz International (fost Kraft Foods) și nu mai produce Guma Turbo de cel puțin 4-5 ani.

turbo-bubble-gum-kentCeea ce mi-a atras atenția au fost câteva poze puse de cineva , în care erau arătate gume Turbo cumpărate din Iași. Faptul că scria „TURBO” pe ele este adevărat, dar fontul era diferit. Ce-i drept, e posibil ca o marcă să își schimbe grafica, însă producătorul nu este același, ci Progum Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Chiar dacă aroma „Karışık Meyve” (amestec de fructe) a rămas aceeași, am dubii asupra acestui produs, producătorul neavând nici măcar un site funcțional (www.progum.com ), deși e afișat pe ambalajul gumei Turbo.

kent-logo

UPDATE: Am fost contactat de Mondelēz International și mi s-a confirmat faptul că Guma Turbo de pe piață nu este produs original. În plus, mi s-a promis că au în vedere relansarea gumei Turbo originale, datorită succesului foarte mare și cererii pe piața din România.

Dacă aș fi Mondelēz International, aș relansa produsul original, aș investi ceva bani în promovare mass-media și cu siguranță vânzările vor demonstra că n-am făcut un lucru rău. Voi ce părere aveți?

turbo-super-bubble-gum-kent turbo-super-cards-bubble-gum-kent

În cele din urmă, magazinul de cartier s-a aprovizionat cu guma Turbo contrafăcută. Așa arată:

Guma Turbo contrafăcută

Surse de informare: Kent / Mondelēz International

7 Comments

 1. george

  Guma turbo pentru mine era cea mai calitativa guma de mestecat care putea exista…. Eu as fi consumato cu cea mai mare placere tot timpul.. Vorbim de guma originala, nu de banalitatea asta de pacaleala care exista acum.

 2. Pavel Stefanov

  Hello from Bulgaria,

  I recently found this article about the TURBO gums – didn’t know they were so popular in Romania as well!

  The reason I found it is because recently I also found a local store in Sofia, Bulgaria selling these gums and I was amazed that they are in production aggain! Sadly, it turned out it is not the original one, just a copy from another manufacturer…

  I have in collection over 1000 car wrappers and can confirm these series are pretty famous in Bulgaria as well. Almost every boy from my generation (late 80’s – 90’s) knows them!

  • Șerban

   Yes, sadly the current producer is not Kent (Kent is currently part of Mondelēz International). Also, the product quality is mediocre, the flavour doesn’t last more than 1 minute….

 3. Luci Luci

  Guma Turbo in Romania si nu numai un mare success a avut dar vrem Jelibon! Jeleurile copilariei mele! Topi Top. Bonibon original. Toate produse de brandul Kent. Deci, nu uitati de celebrul si gustosul JELIBON in diverse sortomente.

 4. cby

  Da bre, sunt pentru! Vrem Turbo original frate!

 5. Emil Calinescu

  Daca romanilor le-a placut guma Turbo, oare si altora le place? Nu stiu daca ar avea succes in alte parti.

  Personal, as cumpara dreptul de a utiliza guma turbo si as produce-o in ROmania. Aici ar avea succes cu siguranta. O idee de afacere zic 🙂

  • Șerban

   Ai fi surprins dacă ai citi discuțiile de pe site-uri și forumuri străine, unde sunt destui nostalgici. Nu o să înțeleg niciodată de ce Kraft Foods a ales scoaterea acestui produs din portofoliu… Piață e destulă, cerere – asemenea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: