Ice Bucket Challenge

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

SMURD QR

Îmi vine să mă pedepsesc singur pentru că scriu despre subiectul ăsta. Dacă nu știți ce e #IceBucketChallenge, sunt două variante: ori Internetul nu e pentru voi, ori sunteți cei mai fericiți utilizatori ai săi, pe care eu i-am băgat cu forța în această treabă murdară, fapt pentru care îmi cer scuzele de rigoare, dar vă invit să continuați lecturarea acestui articol.

Așadar avem o treabă fabricată în SUA, care se numește Ice Bucket Challenge, un fel de leapșă ale cărei origini sunt necunoscute. Leapșa presupune donarea unei sume de bani către o fundație ce are ca scop eradicarea bolii denumite „scleroză laterală amiotrofică” sau „boala Lou Gehrig”.

Boala este denumită după jucătorul de baseball Lou Gehrig, datorită căruia ALS a fost adusă în atenția publicului, în 1939. Asociația ALSA este înființată de Jean-Martin Charcot, cu 70 de ani mai devreme.

145 de ani mai târziu, asociația este cunoscută de întreg Internetul prin acțiunea câtorva attention whores ce simt nevoia de a-și turna o găleată cu apă în cap (cu sau fără gheață) pentru, zic ei, „o cauză nobilă”. Nu mai luăm în calcul că acea „cauză nobilă” presupune donarea unei sume de bani către asociația respectivă, dar să zicem că vrei să donezi…

În primul rând, de ce ai dona pentru o asociație din Statele Unite ale Americii? Avem și noi, în România, locuri către care poți dona și care abia așteaptă banii tăi, fiind prost finanțați de către stat sau chiar ignorați. Donează către SMURD! Folosește-te de formularul 230, pe care-l găsești pe www.fundatiapentrusmurd.ro  și redirecționează 2% din impozitul pe salariu către cei care îi merită!

În al doilea rând, de ce e nevoie să faci ceva ca să atragi atenția lumii că donezi? Nu e de ajuns să te filmezi spunând „am donat 2% către SMURD”?

În al treilea rând, au trecut 3 ani de când scriam despre SMURD și apelurile false la 112. În anul respectiv statisticile spuneau că 73% dintre apelurile la 112 sunt false. Anul ăsta, ghici ce? Procentul este cam același – 70% dintre apeluri sunt false. Județul Covasna avea cel mai mare procent de apeluri false – aproape 87%.

Hai să nu ne mai turnăm chestii în cap – nici gheață, nici cenușă – ci să ne filmăm spunând ceea ce am zis în paragraful anterior. Poate așa atragem atenția asupra inconștienței celor 73%, din care, cel mai probabil, o mare parte votează pentru tine!

2 Comments

 1. Emil Calinescu

  Bre, trebuie sa te contrazic in 2 privinte:
  1. Acel POTI MURI IN TIMP CE-TI TORNI GHEATA-N CAP e un lucru bun. Sincer, chiar as vrea sa mai scapam de cativa …
  2. Faptul ca judetul cu cele mai multe apeluri false e Covasna e iarasi de bine. Si din aia trebuie sa mai scapam!

  • Șerban

   Mă gândesc foarte serios să implementez un sistem de votare pentru comentarii sau un buton de LIKE. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: