Categorie: Info (page 1 of 20)

RUIE MoTLD!

Fără prea multe cuvinte, iată mai jos o mostră despre cum consideră registrarul autohton că se pot înregistra domenii și despre cum pesedismul canceros s-a infiltrat și în această instituție…

Winamp revine. E oficial!

Binecunoscutul player audio – Winamp – revine! Acum este oficial, nu doar un zvon!

TechCrunch, citându-l pe Alexandre Saboundjan – CEO al Radionomy (compania ce deține, în prezent, Winamp), a anunțat că Winamp va fi relansat în 2019 și va aduce funcții noi. Deloc surprinzătoare această știre, având în vedere că în urmă cu doar o lună a scăpat pe Internet versiunea 5.8 beta a acestui player, ultima versiune oficială fiind 5.666, apărută în 2013. Însă asta nu înseamnă că nu este o știre îmbucurătoare, mai ales pentru fanii acestui player (printre care sunt și eu).

Cea mai interesantă funcție a noului Winamp îți va permite să asculți muzica de pe mai multe platforme de streaming audio. Chiar dacă Saboundjan nu a oferit nicio informație oficială legată de acest subiect, a ținut să asigure fanii Winamp că platformele audio suportate vor satisface nevoile din prezent ale utilizatorilor. Prin urmare, nu știm cu exactitate dacă playerul va include servicii de streaming audio precum Spotify, Google Play sau Soundcloud.

De când a fost cumpărat de Radionomy, în 2013 (după ce AOL a anunțat că va opri proiectul și că playerul nu va mai fi disponibil pentru descărcare), Winamp a rămas un simbol al playerelor audio și un adevărat reper în acest domeniu. Odată cu noua versiune, Radionomy vrea să aducă playerul pe toate dispozitivele utilizatorilor, astfel încât experiența să fie mult mai bogată ca până acum.

Până în 2019, atunci când Winamp 6 va fi lansat oficial (conform declarațiilor lui Saboundjan), pe 18 octombrie 2018 se va lansa noua versiune oficială – Winamp 5.8, nu foarte diferită de ultima versiune din 2013, dar cu ceva remedieri ale erorilor și ale problemelor de compatibilitate.

UPDATE 19 octombrie 2018:

Prin acest tweet, Winamp anunța, oficial, că versiunea beta Winamp 5.8 Infinity (clic pentru descărcare) poate fi descărcată de pe site-ul Winamp, după ce a fost revizuită de către echipă. Prin urmare, pentru o nouă versiune stabilă s-ar putea să mai avem un pic de așteptat.

Sursa: TechCrunch

Review HTC U12+

Lansat în primăvara lui 2018, noul smartphone HTC U12+ este un telefon ce nu trece neobservat, carcasa din sticlă și aluminiu făcându-l deosebit prin aspectul unic, o ramă a ecranului foarte subțire (de aproximativ 1 mm) și acel liquid surface al HTC.

Rezoluția ecranului este QHD+, ceea ce face ca imaginile să arate impecabil iar textul să fie foarte clar și ușor de citit.

Butoanele laterale sunt 3: control volum (sus/jos) și alimentare, acestea nefiind butoane clasice, ci senzori de presiune, deci mai greu de stricat.

În partea stângă se află tăvița pentru cele 2 SIMuri (dual standby 4G/LTE) sau 1 SIM și un card microSD de până la 512 GB. Memoria internă de 64 GB, RAMul de 6 GB, alături de chipsetul Qualcomm SDM845 Snapdragon 845, procesorul Octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold și 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver) și procesorul grafic Adreno 630 fac din acest telefon un dispozitiv puternic, atunci când ai nevoie de performanță instant!

Camera foto este absolut fascinantă și aduce, fără niciun fel de dubii, cea mai bună calitate pozelor tale, dintre toate telefoanele concurente. Efectul bokeh, de tip DSLR, dă o notă profesionistă pozelor tale iar culorile naturale captate de senzorii celor 2 camere de pe spate (12+16 (efectiv 12) Mpx) completează această notă, fără a ignora un zoom optic de 2x și zoom-ul digital de 10x. Câmpul vizual este superangular și poate cuprinde 84°. Camerele frontale (8+8 Mpx) sunt la fel de bune, captând cele mai bune selfies, chiar și în condiții de iluminare slabă, fiind disponibil și modul panoramă. Clipurile video pot fi înregistrate la 4K/2160p (60 cps) și FullHD/1080p (30, 60 sau 240 cps), cu o rată de eșantionare de 96 kHz și adâncime pe 24 de biți.

În urma unei actualizări de sistem, camera poate face zoom in/out automat, fără a fi nevoie de atingerea continuă a ecranului. Aceasta se obține apăsând pe butonul de zoom și trăgând în stânga (apropiere) sau în dreapta (îndepărtare). 

 

Clipurile în format de calitate ridicată audio/video sunt salvate în format Matroška (.mkv).

Sunetul difuzoarelor stereo se aude foarte tare, atingând 91 dB în timpul soneriei de apel. Asta înseamnă că se aude mai tare decât aspiratorul tău vechi, care scoate cam 78-80 dB.

Conținutul cutiei: capac protecție spate, alimentator QC 3.0, cablu USB, căști USB Type C, dopuri căști

Căștile incluse în cutie nu dezamăgesc, având posibilitatea de anulare activă a zgomotului. Asta înseamnă că sunetul exterior este monitorizat continuu, adaptând sunetul perceput astfel încât calitatea lui să fie cât mai bună. Căștile se conectează în portul USB Tip C, telefonul neavând conector clasic de 3,5 mm.

Rezistența la apă și praf este asigurată de standardul IP68, dar asta nu înseamnă că poți scălda telefonul în apa mării, pentru a-i curăța ecranul 18:9 și sticla 3D a acestuia.

HTC U12+ vine în 3 culori: negru ceramic, roșu aprins și albastru translucid. La un preț de aproximativ 720 € / 3300 lei (la data scrierii acestui articol), HTC U12+ este un smartphone de top, cu un design unic și plăcut la atingere, chiar dacă, din cauza carcasei din sticlă, nu este gândit pentru cei cu degete alunecoase.

    

De când l-am scos din cutie, HTC U12+ a descărcat două actualizări de software. Așa cum a venit telefonul în cutie, software-ul instalat pe el avea versiunea 1.15.401.4 10.0_g CL1036375 release_keys și versiunea de kernel 4.9.65-perf-g617909e686b0. După prima actualizare, care avea dimensiunea de 435,8 MB, versiunile au fost 1.21.401.3 10.0_g CL1041457 release-keys, respectiv versiunea de kernel 4.9.65-perf-gaa1104f. Cea de-a doua actualizare, de doar 135,57 MB, a adus telefonul la versiunea din prezent: 1.25.40.3 10.0_g CL1044991 release-keys și versiunea de kernel 4.9.65-perf-gd117f23. HTC a anunțat deja că HTC U12+ va fi actualizat la Android P în lunile următoare.

Google Pay poate fi folosit în România cu cardurile Revolut

Deși nu a fost anunțată oficial, activarea serviciului Google Pay cu cardurile Revolut este posibilă! După evenimentul RevRally București 3.0, ce e a vut loc pe 9 august 2018, la TechHub, folosind unul dintre cardurile oferite gratuit la eveniment, am reușit să îmi activez Google Pay pe telefon.

Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să adaug seria cardului în aplicație. De reținut că Google Pay funcționează, în prezent, doar cu cardurile Mastercard emise de Revolut, nu și cu cele Visa.

Aplicația Google Pay poate fi descărcată din Play Store, dând clic aici.

Învață MORSE cu Google în mai puțin de o oră!

Despre experimentele Google am mai scris în trecut și niciodată nu au încetat să mă uimească. De această dată, Google vine cu o metodă foarte rapidă de a învăța codul Morse. Și când spun „foarte rapidă”, înseamnă că este chiar FOARTE RAPIDĂ! Folosind această metodă, eu am învățat codul Morse în mai puțin de o oră! Știu că sună ca o reclamă la cine știe ce aparat minune, dar metoda Google de învățare chiar este eficientă și ușor de asimilat!

Povestea acestui experiment pleacă de la Tania Finlayson, un programator cu dizabilități,  ce colaborează cu Google pentru implementarea codului Morse în tastatura de la Google – G Board. Cu această ocazie, Google a lansat un site unde poți învăța codul Morse cu ajutorul simbolurilor asociate fiecărei litere din alfabet. De exemplu, pentru litera U avem reprezentarea unui unicorn, punându-i în evidență ochii și cornul, formând astfel codul Morse al literei U: ..- (punct, punct, linie).

Dacă în urmă cu 6 ani implementarea codului Morse era pentru Google doar o altă păcăleală de 1 aprilie, iată că în 2018 această funcție a devenit realitate!

Dacă sunteți pregătiți pentru a învăța codul Morse, găsiți lecția de învățare aici. Pentru instrucțiuni de configurare a tastaturii GBoard și activare a codului Morse pe această tastatură, citiți instrucțiunile de aici.

 

« Older posts

© 2019 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑