Category: Mobile (page 1 of 9)

Telefoane, tablete și alte dispozitive electronice

Google Pay poate fi folosit în România cu cardurile Revolut

Deși nu a fost anunțată oficial, activarea serviciului Google Pay cu cardurile Revolut este posibilă! După evenimentul RevRally București 3.0, ce e a vut loc pe 9 august 2018, la TechHub, folosind unul dintre cardurile oferite gratuit la eveniment, am reușit să îmi activez Google Pay pe telefon.

Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să adaug seria cardului în aplicație. De reținut că Google Pay funcționează, în prezent, doar cu cardurile Mastercard emise de Revolut, nu și cu cele Visa.

Aplicația Google Pay poate fi descărcată din Play Store, dând clic aici.

Facebook știe ce ai mâncat în ultimii ani

Dacă ai dat în paranoia citind articolele despre Facebook și Cambridge Analytica și acum crezi că Facebook știe absolut tot despre tine sau dacă ești doar un blogăraș ce vrea să facă trafic abuzând de acest subiect, indiferent că te pricepi sau nu, tot ce trebuie să știi este că, dacă ai dat cu yes, yes, next, next la termenii și condițiile de utilizare ai oricărui software pe care l-ai instalat vreodată, ți-ai asumat toate urmările.

Totuși, dacă te-a dus capul mai mult decât pe o maimuță, probabil că ai verificat permisiunile aplicației și acum stai liniștit, fără grija articolului de căcat pe care trebuie să îl scrii.

Apel în conferință, indisponibil la DIGI Mobil

logo digi mobilDin luna noiembrie 2015 mi-am portat numărul în rețeaua DIGI Mobil, plecând de la vechiul operator, în urma tristei metamorfoze Cosmote-Telekom.

În ultima perioadă, în fosta rețea, semnalul și calitatea lui nu erau o prioritate pentru operator. Cea mai recentă explicație primită despre faptul că semnalul se pierdea cel puțin o dată pe oră, indiferent de zona din București unde mă aflam, a fost că „se lucrează și vă veți da seama singur când se va remedia”. După o astfel de explicație imbecilă, am ajuns la concluzia că absolut oricine se poate angaja ca operator call-center, indiferent dacă posedă logică în gândire sau nu.

Acum, fiind pe DIGI Mobil, sunt foarte mulțumit de semnal și mai ales de cel de date 4G. Ce-i drept, în zonele din București unde nu există acoperire 4G (în beciuri, canale, grote sau magazinele Vodathorn), HSDPA merge decent, dar viteza pe 3G este ca cea de pe Telekom, după ce depășești traficul din abonament. Adică degeaba.

Nu la fel de mulțumit am fost când am observat că nu pot activa apel în conferință, asta mulțumită unui bun prieten, care are obiceiul de a mă ține la telefon până termin și bateria externă. Și pentru că vorbește atât de puțin, sunt nevoit să răspund apelurilor prietenilor comuni și să vorbim toți în același timp. Eh, la DIGI Mobil nu se poate așa ceva. Conform explicației lor, deoarece nu sunt client de cel puțin 6 luni, nu am „bonitate”, ceea ce înseamnă, tradus pentru plebe, că mi-aș putea suna prietenii din Zimbabwe, Trinidad și Tobago, Papua Noua Guinee și pe cei din Mauritius, cu toți aceștia făcând conferință și încărcându-mi factura, factură pe care nu aș putea s-o plătesc și uite așa RCS-RDS ar da faliment, din cauza mea.

Pentru că prietenii mei imaginari din țările mai sus menționate nu m-au mai sunat de ceva timp, am rugat operatorul de telefonie mobilă să îmi dezactiveze posibilitatea de a efectua apeluri internaționale, pentru a putea vorbi ca neamul prost, moka și nelimitat, în conferință, cu românașii mei de acilișea.

Până când vine al doilea răspuns de la DIGI Mobil, dragi prieteni, vă rog să mă sunați pe rând. SMSul costă 1 cent și nu aș putea să vă răspund, ca să nu dea faliment RCS-RDS.

Aventură și acțiune cu Lara Croft GO

lara-croft-go-gameplay-6

Ca pasionat al seriei Tomb Raider, apariția jocului Lara Croft GO m-a încântat la fel de mult cât a făcut-o reeditarea jocului Sanitarium – versiunea pentru Android.

Jocul are o grafică bună și curată, fără elemente vizuale care să îți obosească privirea iar mișcările Larei sunt aceleași cu care m-am obișnuit din jocurile de PC și la fel de bine realizate. Echipamentul personajului este cel clasic: cizme negre, pantaloni scurți de culoare maro și maioul turcoaz, dar poate fi schimbat din meniul principal, în funcție de preferințe. Sunetele nu sunt la fel de multe și diversificate, numărul redus al acestora fiind compensat de o coloană sonoră liniștitoare. Parcă prea liniștitoare, totuși, pentru un joc de acțiune.

În cele 6 capitole ale jocului, Lara înfruntă un număr de 3 inamici (șerpi, reptile, păianjeni), fiecare dintre aceștia având o variantă în care revine la viață, după 4 pași făcuți în joc. Controlul personajului se face prin atingerea ecranului și tragerea în direcția dorită, fiecare atingere mutând-o pe Lara cu câte un pas. Drumul este marcat cu o linie întreruptă și merge în toate cele 4 direcții, în funcție de harta nivelului. Spațiul ocupat pe telefon este de aproximativ 450 MB.

Începutul jocului este destul de simplu realizat, dar, pentru un începător sau cineva care nu a jucat vreun alt joc din seria Tomb Raider, poate fi un pic dificil de înțeles, deoarece nu există un tutorial despre mișcarea personajului, inamici, acțiuni sau obiectele ce pot fi găsite pe parcursul jocului. Din această cauză, după parcurgerea tuturor nivelurilor, cu siguranță există posibilitatea să îl luați de la început, pentru a strânge și restul de obiecte rămase sau doar pentru a observa mai atent legăturile dintre obiectele cu care Lara interacționează și cele plasate în peisaj.

Dacă în jocurile de PC Lara avea la dispoziție arme multe și variate, în Lara Croft GO există doar pistol, suliță și flacără – ultimele două putând fi culese din joc,acolo unde este nevoie de ele. Pistolul, ca și până acum, este prezent permanent asupra Larei.

Eu am terminat jocul în câteva ore și îl evaluez cu 4,5 stele, o notă generoasă, având în vedere că nu are prea multe niveluri iar lipsa tutorialului poate fi „compensată” plătind aproximativ 30 de lei pentru pachetul special de ajutor – un preț exagerat, având în vedere că este la fel ca prețul inițial al jocului – 4,99 $.

Lansat la sfârșitul lunii august 2015, Lara Croft GO a primit, până acum, critici favorabile și are 4,7 stele din 5. Jocul poate fi descărcat din Google Play, de aici sau de pe site-ul oficial, pentru alte platforme. Coloana sonoră poate fi și ea ascultată și descărcată, de pe Soundcloud.

DIGI Mobil 4G parțial color

logo digi mobilÎncepând cu luna octombrie, DIGI Mobil a lansat serviciul 4G, în urma câștigării licitației pentru banda de 2600 MHz. Până aici, totul este bine.

Partea mai puțin bună este că, spre deosebire de multe alte smartphones, iPhone 5S nu funcționează pe 4G de la Digi Mobil, cu excepția modelelor fabricate pentru Asia. Modelul pentru Europa (A1457) nu funcționează pe canalul LTE 38, adică exact cel pe care Digi Mobil îl folosește pentru serviciul 4G.

iphone5s-A1457Același lucru se întâmplă și în cazul telefoanelor HTC One și HTC One M8, singurele modele ce pot funcționa pe frecvența de 2600MHz, canal 38, fiind cele fabricate pentru Asia. Spre deosebire de acestea, HTC One M9 funcționează fără probleme în rețeaua Digi Mobil 4G, indiferent de zona de unde este cumpărat.

În tabăra Apple avem iPhone 6S (A1549) și 6 Plus (A1522), aceste 2 modele având suport doar pentru canalele 1-8, 13, 17-20, 25, 26, 28 și 29 LTE, modelele fiind fabricate pentru America de Nord și America de Sud. Este, totuși, posibil să le găsiți comercializate pe site-uri mai mult sau mai puțin îndoielnice, cât și pe site-uri de licitații, deci acordați atenție sporită modelului de pe spatele telefonului, înainte să-l cumpărați!

Surprinzător, niciunul dintre ultimele modele lansate de către Samsung – Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 Edge nu funcționează pe rețeaua 4G de la Digi Mobil.


Surse:

Older posts

© 2018 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑