Cu ING Pay plătești contactless cu telefonul mobil

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ING a lansat un nou serviciu ce permite clienților să poată plăti cu telefonul mobil la orice POS, direct din aplicația Home’Bank. Serviciul se numește ING Pay și este, din păcate, o alternativă la Google Pay, pentru clienții ING. Un serviciu asemănător există de ceva timp și este oferit de Banca Transilvania – prin serviciul BT Pay, care presupune instalarea unei aplicații suplimentare (alta decât aplicația BT de mobile banking).

Ca metode alternative la cele de mai sus ar fi Revolut (dar, după cum a decurs interviul Adevărul cu Irina Scarlat (vezi aici), directorul regional Revolut, sper din tot sufletul ca așteptările mele de la aceasta să fie mult depășite) și TransferWise, serviciul cu origini estoniene și sediul în Marea Britanie, dar fără prezență în România (însă îți poți face un card la ei, care să îți fie livrat prin poștă, dacă alimentezi contul cu cel puțin 100 de lei).

În urmă cu nu foarte mult timp, despre Revolut s-a lansat un zvon conform căruia ar urma să introducă 2 servicii pentru clienții români: cont IBAN pentru contul în lei (cu ajutorul „unei bănci din top 5 România” – cel mai probabil Raiffeisen sau ING) și posibilitatea de a plăti cu Google Pay. Dacă despre primul serviciu avem confirmarea în interviul mai sus menționat (fără o dată exactă de lansare), integrarea cu Google Pay s-ar putea să se lase așteptată, în prezent niciuna dintre băncile existente în România nefiind interesată de oferirea acestei funcții pentru clienții săi..

Cu ocazia lansării acestui serviciu, ING vine și cu o actualizare a aplicației, necesară pentru activarea plăților cu telefonul mobil. Mai jos vedeți primele imagini din noua aplicație și pașii pentru activarea cardului virtual ce va fi folosit pentru plățile contactless. De fapt, este impropriu spus „lansare”, deoarece serviciul ING Pay este la a doua încercare a băncii de a oferi plata cu telefonul mobil, prima fiind un dezastru total, dar, cel mai probabil, un real succes pentru anul 2013, când nimeni nu oferea astfel de servicii…

Și dacă mai aveați cumva dubii asupra faptului că produsele „din afară” sunt de mai bună calitate ca cele ce ajung la noi, ar trebui să știți că, în Australia, ING oferă posibilitatea de integrare cu Google Pay.  Și în Polonia. Deh… românii înghit și jumătăți de măsură, probabil…

ACTUALIZARE 23 iulie: După mai bine de 2 săptămâni, ING a reactivat serviciul ING Pay și carduri virtuale pot fi create din aplicație.

ING Pay - Activare card virtual în Home'Bank

ACTUALIZARE 8 iulie 2018, 9:50: La doar câteva ore de la lansarea serviciului, acesta este indisponibil, ING anunțând pe Twitter că a fost „eliminat temporar“, pentru îmbunătățire.

De reținut că, după actualizarea aplicației la cea mai nouă versiune disponibilă în Google Play, am fost nevoit să îmi reactivez autentificarea cu amprentă și să îmi înregistrez din nou telefonul ca dispozitiv recunoscut.

7 comentarii la „Cu ING Pay plătești contactless cu telefonul mobil

 1. AlexPop Răspunde

  „în prezent niciuna dintre băncile existente în România nefiind interesată de oferirea acestei funcții” – o afirmatie falsa. In prezent, mai multe banci din Ro sunt interesate de integrare completa cu G Pay (care nu e o „functie”, btw), doar ca Google nu prea e interesat, tot amana in repetate randuri intrarea in Ro

  • Șerban Autor articolRăspunde

   Conform paginilor oficiale Google, GPay este disponibil oricui cere intergrarea cu acest serviciu. „Intrarea în România” este o sintagmă care induce în eroare. GPay nu este Spotify sau Uber. Integrarea cardurilor bancare în acest serviciu se face dacă banca emitentă permite asta și solicită Google acceptarea lor în sistem.

 2. Deiu Răspunde

  Si cum orice minune nu tine prea mult…. iata ca dupa perioada de mentenanta si update , etc… serviciul a disparut prin aceeasi minune fantastica prin care a aparut initial… nici macar in google play nu mai exista vre-o informare de genul ca ar fi disponibil ING PAY, cardul virtual creat pentru plati si inclusiv meniurile aferente au disparut total…. Au dat kix din nou ?

 3. Dani Răspunde

  Multumesc pentru articol; cautam informatii despre asta si nu am gasit altceva la ora asta 🙂
  La mine nu apare nici o schimbare in aplicatie, in afara de nevoia de re-inregistrare dispozitivului si re-activarea amprentei. Am facut update-ul pe 2 telefoane samsung (s7 si s9+, fiecare cu cardul lui) si nu apare in aplicatie nimic referitor la ing pay, nu am de unde sa activez serviciul.
  Am umblat si pe la setari in telefon si am pus eu aplicatia homebank ca default pt plati dar tot nu am de unde sa activez serviciul.

  • Cristian Răspunde

   Cum zice si Deiu mai sus, a existat optiunea si acum a disparut. Poate daca ne trezeam mai de dimineata o apucam. Probabil le-au crapat serverele cand au intrat mai mult de 10 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.