Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

De câte ori ați auzit de la prieteni despre metode de spart parola la Yahoo!, de aplicația care îți arată cine ți-a vizitat pagina de Facebook, de pagini de pe internet care îți spun data morții tale și alte povești de genul ăsta?

Toate sunt doar legende 2.0. Ah! Te-am dezamăgit? Nu ești primul care află asta. La început era febra Yahoo! Messenger-ului și a celor părăsiți de iubite care, într-un exces de furie, încercau tot felul de metode de a sparge contul de Yahoo! Mail al prietenei. Triști au fost când au aflat că așa ceva nu se poate. Lucrând în IT am primit multe întrebări legate de acest fapt, răspunsul meu negativ fiind privit cu îndoială și lipsă de încredere în calitățile mele de calculatorist.

După ani și ani a apărut Facebook și tranzițiile de la hi5 la noua rețea socială. În vechea rețea lumea era obișnuită cu aruncatul ochiului în secțiunea People who viewed your profile și asta a fost capcana pe care dezvoltatorii de aplicații Facebook au întins-o celor mai naivi hi5-iști.

Noua platformă permite tuturor să creeze aplicații bune sau nu și să facă orice cu ele: jocuri, playlist cu melodii, prelucrarea datelor pe care le faci (sau nu) publice etc.

Odată cu mania butonului LIKE, utilizatorii au simțit nevoia de un thumbs down. Așa că a apărut legenda butonului DISLIKE. Alt hoax, alți utilizatori păcăliți și lăsați cu buza umflată.

Probabil că nu va dura mult și vor apărea hoax-uri pentru noul serviciu de la Google – Google+ așa că faceți ochii mari și acordați atenție sporită oricărui mesaj primit!

Hai să încercăm să răsfoim un pic paginile de ajutor ale produsului pe care îl utilizăm, înainte de a ne arunca cu capul înainte. De exemplu, în paginile Facebook găsești răspunsul la una din întrebări. Dacă ai răbdare, vei găsi toate răspunsurile de care ai nevoie. Internetul e mare.

Trebuie doar să citești!