Interviu cu aventurierii duși #CuPluta

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Patru prieteni, o plută și 460 km pe apă. Acestea sunt coordonatele aventurii pe care Alexandru Tăbălae, Adrian Holerga, Bogdan Dăscălescu și Ivan Bobal au pornit-o în data de 15 iulie 2011, de la Luduș către Nădlac, după 33 de ani de la parcurgerea aceluiași traseu de către Ioan Bobal, tatăl lui Ivan.

Pentru cititorii acestui blog, am realizat un mini-interviu cu Ivan Bobal care mi-a răspuns în numele echipei #CuPluta , interviu ce vi-l prezint în rândurile de mai jos.

BLOGmania: Cum v-a venit ideea acestei expediții și care este scopul ei?

Ivan Bobal: Ideea e de la taică-miu, el o făcut asta cu 33 de ani în urmă, pe exact același traseu. Astăzi am reușit, cu greu, să fotografiem o biserică în același loc unde a fost făcută poza de către tatăl meu. Spun „cu greu” deoarece cursul apei era mult prea rapid.

Scopul? Scopul e să facem acest traseu. Nu cred că există un alt scop decât de a-l face până la capăt. Noi n-am mai navigat înainte, doar Bogdan și Adi au făcut un pic de rafting, deci n-avem nicio experiență de navigare, doar din ce am învățat zilele astea. Când mai iei câteva crengi în frunte, cum i s-a întâmplat lui Adi (n.n. Adrian Holerga) ieri, te mai înveți.

Bm: Cât au durat pregătirile, inclusiv construirea plutei?

I.B.: Construirea plutei am început-o vinei la ora 9 dimineața și la ora 16 eram deja pe apă. Am avut norocul că era tatăl meu acolo și ne-a arătat cum se face. Avem chiar și ancora de pe prima plută!

Bm: După ce ați plecat #CuPluta, ați realizat că ați uitat ceva acasă?

I.B.: Nu foarte multe, din fericire. Alex și-o uitat bocancii și are doar încălțăminte pentru vreme „uscată” iar eu mi-am uitat isoprenul.

Bm: Cine sunt cei care vă susțin și de ce credeți că fac asta?

I.B.: Asta e o întrebare grea! Păi, susținătorii sunt: Discovery, Panasonic, Trilulilu, Libertatea, haipa.ro (care a realizat site-ul), OneHD prin persoana lui George Deac care ne-a ajutat cu clipul intro și o piesă realizată de Arrebato Records prin Zach, Muneer, Omar, Nino (Mandinga). Pe lângă aceștia, ne mai susțin prietenii, familia, cunoscuții și toți cei care ne urmăresc pe Twitter și care ne trimit mesaje.

Foarte mult ajutor și susținere morală am primit și din partea ladiescafe.ro prin persoana surorii mele Iana, căreia îi mulțumesc din suflet, pe această cale.

Trebuie să îi mulțumesc pe această cale primarului din Nădlac – domnul Vasile Ciceac (pe care îl cunosc și personal) pentru susținere. Ne-a ajutat cu 5 camere de tractor și 400 RON, deci în total ar fi cam 1300 RON.

De ce ne susțin toți aceștia? Sincer, cred că nebunia noastră – asta cred că a fost ceea ce i-a atras pe sponsori.

Bm: Până acum ați avut întâmplări mai mult sau mai puțin neplăcute?

I.B.: Da. Chiar azi am intrat într-un fel de cascadă. Nu era foarte mare – aproximativ 40 – 50 cm. Acolo era o construcție veche de unde se pompa apă și un dig care era prea abrupt. Din cauza asta s-a strâns apă, creându-se un vârtej care ne-a învârtit 180 de grade. Când am ajuns acolo, nu mai puteam înainta. Simțeam cum apa ne trage spre peretele de beton. Un pic ni s-a stricat si pluta și am fost nevoiți să ne oprim pentru a o repara.

Pentru a ne ancora, unul din băieți a aruncat o sticlă legată cu o funie, însă nu am reușit să ieșim de acolo. De pe mal, niște pescari au înotat peste Mureș – lucru pe care-l consider foarte riscant -, au luat funia și ne-au tras la mal. Le mulțumesc foarte mult pe această cale pentru curajul și amabilitatea de care au dat dovadă!

De menționat ar mai fi o cascadă de 1,5 m înălțime prin care am trecut fără probleme. Au mai fost și altele, dar mai mici.

Bm: În traseul vostru veți trece prin Arad. Credeți că vă întâmpina lumea acolo?

I.B.: Nu știu sigur, dar ar fi foarte frumos să ne aștepte! Ne-ar bucura foarte tare acest lucru. Cu siguranță ne vor aștepta familia mea și prietenii.

Bm: Ce se va întâmpla după #CuPluta? Va urma #CuPluta2?

I.B.: Nu prea aș vrea să spun de acum. Avem mai multe inițiative și ne gândeam ce să facem anul viitor. Am propus câteva din ele, mai mult de atât nu vă pot spune.

Bm: Ce le transmiteți celor care vă urmăresc?

I.B.: Mulțumesc tuturor care ne urmăresc în acest traseu, celor care comentează pe Twitter și celor care sunt alături de noi și ne susțin moral. Ce pot să spun? Atunci când suntem în apropiere de un oraș, îi rugăm pe cei de pe Twitter care locuiesc în orașul respectiv să ne întâmpine cu o bere! 😀

Bm: Când estimați că ajungeți la destinație – orașul Nădlac?

I.B.: La Nădlac vom ajunge, cred, pe 30 iulie. Tot atunci va fi și un party #cuplutatweetmeet. Vă așteptăm acolo, să ne cunoaștem și să bem o bere!

Alexandru Tăbălae (Alex), zis și @injineru, are 26 de ani, este inginer „fără schițe” și e din Onești. Anul trecut a ajuns la înălțime! La înălțimea de 2544 m, pe vârful Moldoveanu. Prietenii spun despre el că „e dus de acasă”. Aventurier încă din copilărie, Alexandru a realizat radiocartoful împreună cu tatăl său. N-are poze, dar îl cred pe cuvânt! 🙂

Adrian Holerga (Adi) – @adrianholerga pe Twitter – are 25 de ani, este fotograf. La fel ca Alexandru, Adrian este din Onești. Locuiește în București. Adrian se gândește foarte serios la punctualitatea ce îl caracterizează și la care ar vrea să renunțe din cauza faptului că „ajung tot timpul la întâlniri înaintea altora”. Excepția era atunci când trebuia să ajungă la birou, unde întârzia cel puțin 30 de minute.

Bogdan Dăscălescu , blogger și organizator de evenimente. I se mai spune @ihearlights, este din Făgăraș și are aproape 25 de ani pe care-i va împlini pe 29 iulie și pe care îi va sărbători… ghici unde? Pe plută! În prima zi a vieții lui a fost privat de lumina zilei. S-a născut noaptea, pe la 1. În schimb, profită de soare alături de cei 3 prieteni duși #CuPluta. În 2010 a organizat un eurotrip, adică 8000 km prin 16 țări în 3 săptămâni. Spune că a fost excelent.

Ivan Bobal (Ivo), zis @Kornway, a văzut lumina Aradului acum 25 de ani. A moștenit spiritul de aventură de la tatăl său – Ioan Bobal. Este manager de companie, motociclist pasionat (deși n-are motocicletă) și – mai nou – vâslitor #CuPluta. Prietenii spun de el că „nu este sănătos” sau că „este nebun”.

Despre aceștia, traseul lor și aventurile prin care au trecut, puteți afla vizitând site-ul oficial Cu Pluta.ro și urmărind #CuPluta pe Twitter.

3 Comments

  1. arad9

    btw, ivo are un harley….oricum le dorim plutire usoara si va asteptam la nadlac…

  2. Olga

    felicitari baietilor! uite niste oameni care au initiativa si imaginatie! distractie placuta si aratati si altora cat de frumoasa poate fi viata!;)

  3. iQuest

    Drum bun si sa ne tineti la curent…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: