Istoria telefonului meu (3)

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

În această ultimă parte a istoriei telefonului meu, după despărţirea de longevivul meu prieten – Nokia 3310, vă mai spun câteva cuvinte despre ce mi-a mai trecut prin mână…

Evident că, după ce te-ai obişnuit cu un telefon, e greu să îl schimbi cu unul nou, dar nu şi dacă cel nou este, la bază, identic cu predecesorul său şi chiar are şi ceva în plus!

Astfel am ajuns la Nokia 3410. Cerul s-a desprins, soarele a răsărit, păsărelele au cântat şi raiul a coborât pe pământ. Cam aşa se poate descrie experienţa mea cu Nokia 3410. O adevărată comoară a tehnologiei din acea perioadă, un univers infinit de posibilităţi şi o multitudine de setări pe care le puteam personaliza, bineînţeles că doar în prezenţa cablului de date pe care mi-l cumpărasem special pentru asta! Însă vremea lui a apus destul de repede, odată cu apariţia telefoanelor cu ecran color şi sunete reale, nu mono sau polifonice.

Nokia n-Gage QD

Am trecut rapid prin mână mai multe telefoane (Nokia n-Gage QDNokia 6600Nokia 6630Sony CMD J70Sony Ericsson P800Sony Ericsson K310Sony Ericsson K510) pentru că unele din ele nu au reuşit să mă convingă spre a le păstra, în ciuda funcţiilor pe care le aveau sau din cauza calităţii slabe a anumitor componente – ecran, difuzor, carcasă etc.

Aşa că locul prietenului meu de lungă durată a fost luat de primul meu telefon deştept – HTC Typhoon (comercializat la noi sub denumirea de SPV C500). Smartphone-ul avea sistem de operare Windows Mobile 2003, un procesor de 200MHz, 32MB RAM, slot microSD, wireless, bluetooth şi infraroşu.

Pentru mine, HTC Typhoon a fost o adevărată revelaţie! Aveam în mână primul meu telefon cu ecran color, sonerii reale şi o tonă de alte funcţii. Pot să spun că ăsta a fost botezul meu în lumea smartphone-urilor.

De atunci am păstrat această linie şi m-am înnoit cu HTC Vox / S710 apoi cu HTC Touch Pro2, până în ziua de azi când sunt posesorul unui HTC Wildfire S – telefon ce, asemeni celui mai longeviv prieten – Nokia 3310, a trecut prin multe probe de foc, reuşind, de fiecare dată, să iasă victorios!

Poţi afla şi tu despre telefoanele care au făcut istorie, cu ajutorul aplicaţiei de Facebook, de la EuroGSM, accesând pagina de aici. Nu uita că poţi câştiga un Samsung Galaxy Note!

Sursa imaginii: Wikipedia – Nokia n-Gage QD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.