
Într-un articol scris în octombrie 2016, pe blogul Google, utilizatorii sunt anunțați că certificatele de securitate (SSL / HTTPS) emise de WoSign și StartCom nu mai sunt considerate a fi de încredere.
Continue readingÎntr-un articol scris în octombrie 2016, pe blogul Google, utilizatorii sunt anunțați că certificatele de securitate (SSL / HTTPS) emise de WoSign și StartCom nu mai sunt considerate a fi de încredere.
Continue readingDiscutând cu mai mulți agenți de vânzări din domeniul IT, am observat un șablon al modului cum văd ei „piața”. Englezii numesc șablonul ăsta, așa cum îl observ eu, „wishful thinking”, noi îi spunem „s-o crezi matale” sau, mai formal, „confundarea dorințelor cu realitatea”.
Pentru că pâinea agentului de vânzări este comisionul din ce stoarce de la clienți, este evident că își dorește să scoată și apă din piatră seacă. Și uite așa ajung mereu la subiectul Microsoft, mai exact Windows contra Linux. Adică dai banu’ sau te bucuri de open-source, care este, evident, gratuit.
Duminică, 31 mai 2015, am fost la Muzeul Național de Istorie a României, pentru a vizita expoziția temporară „PC. O istorie fascinantă”.
Sincer să fiu, m-am dus acolo cu mari așteptări și un și mai mare entuziasm. Odată ajuns la MNIR, mi-am dat seama despre ce urma să văd, imediat cum mi s-au cerut 7 lei, pentru biletul de intrare.
Am mers în partea stângă a holului muzeului, acolo unde, pe câteva zeci de metri pătrați, erau aranjate în vitrine câteva calculatoare vechi, printre care și 2 modele românești ce mi-au trecut prin mână: cel de la I.C.E. Felix – HC 2000 și cel de la Electronica – CIP-03. (Pe primul dintre acestea încă îl mai am, este funcțional și chiar este îmbunătățit: 128k memorie + sunet digital pe 3 canale, cu ajutorul cipului AY-3-8910.)
Lenovo a lansat Superfish, un malware care vine preinstalat pe toate calculatoarele cu Windows pe care le comercializează.
În detaliu, pentru curioși, prezentarea oficială Superfish sună așa:
Recent, Google a anunțat că a început să crească PageRank pentru siteurile ce folosesc protocolul HTTPS, contribuind astfel la un Internet mai sigur și la creșterea încrederii utilizatorilor față de siteurile pe care le vizitează.
Având în vedere recent anunțatul serviciu – Google Domains – anunțul Google nu este deloc surprinzător. Cei care vor alege găzduire la Google vor beneficia, cel mai probabil, de HTTPS pentru siteurile lor, fără costuri suplimentare. În schimb, cei mai săraci vor rămâne pe HTTP, fiind astfel depunctați de către cel mai mare motor de căutare.
© 2021 Din PTM în .ro
Theme by Anders Noren — Up ↑
Și-au dat recent cu părerea: