Iubitor de animale sau ipocrit?

cum să...?
Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

cum să...?Nu m-am decis asupra formulării perfecte, însă mi se confirmă pe zi ce trece că ipocrizia în rândul auto-proclamaților „iubitori de animale“ este într-o continuă creștere.

Poate pentru că e la modă să iubești animalele. Ești cu un pas înaintea trendului dacă ai unul, două sau chiar mai multe animale de companie. Nu, nu vă hazardați! Nu e vorba de papagali, hamsteri, peștișori, broaște țestoase sau șerpi Boa! E vorba de câini. Animalele de companie nu mai reprezintă de mult timp și altceva în afară de câini!

A avea un câine e fashion, trendy și cool; cu cât pronunți mai greu numele rasei lui, cu atât cele 3 caracteristici enumerate anterior cresc exponențial ca valoare și respect din partea semenilor. Nu poți avea câine ca să aibă cine-ți păzi curtea, trebuie să îl scoți în lume, să-i cumperi hăinuțe, jucărioare și mâncărică sănătoasă, recomandată cu încredere de semi-doctorul medicul veterinar.

Iubirea asta față de animale (rezumată la câini și pisici, în cea mai mare parte a cazurilor) nu suportă înjosirea momentului când trebuie să-ți pui dracului o mănușă de plastic și să aduni rahatul animalului ăla care-ți ascunde lipsa de încredere în sine, singurătatea și alte frustrări acumulate de-a lungul timpului.

În primul rând e vina statului că nu vă arde la buzunar, dragi „iubitori de animale“ posesori de câini, atunci când umblați fără botniță și lesă la al vostru animal. Sau atunci când repetați „stați liniștit, nu mușcă“ în mijloacele de transport în comun, în parcuri, în locurile special amenajate pentru copii și oriunde demonstrați că nu aveți bunul simț să cheltuiți câteva zeci de lei pentru botniță și lesă și pungi de plastic pentru strâns mizeria animalului.

Noi, ființele sălbatice și nemiloase ale acestui oraș, vă vom măcelări cățelușii până la ultimul! Dar voi, „iubitorii de animale“, îi puteți salva și deveni eroii neamului adoptându-i și ținându-i departe de noi, evitându-ne în fiecare moment când vă aflați în compania câinelui pe care-l iubiți din tot sufletul vostru mare și generos!

Adoptați un câine, doi, trei, nouă, o sută! Aveți grijă să curățați tot în urma lor, pentru ca noi, ființele sălbatice și nemiloase care le doresc moartea prin eutanasiere, să nu intrăm în contact cu ei.

Dacă nu sunteți în stare să vă asumați o responsabilitate, cu tot ceea ce presupune ea, sunteți doar niște ipocriți care nu meritați nici lacrima de crocodil de pe obrajii noștri, lacrimă ce nu va apuca să atingă asfaltul până când ochii ultimului maidanez nu se vor închide pe veci.

2 comentarii la „Iubitor de animale sau ipocrit?

  1. Adelin Răspunde

    Suntem nişte brute. 🙁
    Toţi iubitorii ăştia ai lu’ peşte o bagă la înaintare pe aia cu sufletele nevinovate + poză cu căţeluşi mititei şi inocenţi. Dar de caii ăia mari şi nervoşi care pot mânca şi doi copii pe zi nu zic nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.