Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Raspberry Pi este cel mai cunoscut microcalculator, la un preț decent și cu o configurație hardware satisfăcătoare. Posibilitățile de extindere a platformei sunt aproape infinite, Pi fiind folosit deja la automatizări, supraveghere video, media servere, web server și chiar pentru routing.

Kano este un proiect bazat pe această platformă și promite să fie „primul calculator pe care oricine îl poate crea, oriunde”. Sistemul de operare este numit Kano OS și este bazat pe Debian Linux (Debian 7.x / Wheezy). În principal, cu ajutorul Kano îți vei putea crea propriile jocuri, începând cu clasicul Pong, printr-un simplu drag and drop al unor blocuri decizionale, asemeni schemelor logice.

[youtube http://youtu.be/d56C15RdSik]

Team Kano declară:

Finanțatori Kano[…] Misiunea noastră este să oferim tinerilor – și celor tineri în suflet – un mod simplu și distractiv de a crea și a se juca cu tehnologia, de a prelua controlul lumii care îi înconjoară. […]

În ultimele luni am fost preocupați de a face acest kit din ce în ce mai bun, dând naștere celor mai rapide și mai amuzante sistem de operare pentru microcalculatoare și opțiuni hardware, perfecționându-ne astfel designul plug-and-play. Kitul este acum disponibil pentru pre-comandă la http://kano.me/ și va fi livrat în iulie 2014.

Dacă un Raspberry Pi poate fi cumpărat, din România, la un preț mai mic de 60$, Kano pare a fi o afacere bună, având în vedere accesoriile livrate: mini tastatură wireless (cu touchpad) + adaptor USB, adaptor USB WiFi, card SD, alimentator, difuzor, cablu HDMI, cablu LAN, cutie modulară (din 4 bucăți + 3 carduri colorate roșu, galben și albastru), autocolante diverse, cutie, manuale.

Proiectul a strâns mai mult de 1 milion $ din donații, în doar 30 de zile din perioada 19 noiembrie 2013 – 19 decembrie 2013, astfel că lansarea din iulie 2014 va putea deveni realitate. Kano poate fi achiziționat prin pre-comandă, la un preț de 129$.

Dacă vor oferi și adaptor pentru priză Europlug / Schuko , Kano poate fi începutul unei noi prietenii dintre voi și platforma Raspberry Pi, iar dacă nu vă veți simți bine alături de Kano OS, cu siguranță veți putea să o luați de la zero, instalând unul dintre sistemele de operare recomandate .

Kano Kit kano_Kano-Setup-wBackdrop_1 Kano-Kitcontent

În încheiere vă las să urmăriți un clip cu câțiva copii din Africa asamblând și bucurându-se de Kano, proiectul „accesibil oricui” și să vă întrebați ce a fost în capul acestui domn când a afirmat ce a afirmat:

Projects like this restore faith in mankind.

Wilson Marahavilha, Russia

[youtube http://youtu.be/3GyKnmFXWMA]
Surse de informare

Kanohttp://www.kano.me/
Raspberry Pihttp://www.raspberrypi.org/