Lansare iPhone 4S – un fel de review comparativ

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Pentru că nu trebuie să existe eveniment fără articol pe blog, pentru că nu există eveniment fără pișcoturi și mokangeală, iată că am fost prezent la evenimentul lansării iPhone 4S, în România, la prietenii mei mai vechi de la Vodafone.

Pe lângă faptul că am ajuns acolo dintr-o pură întâmplare, am avut ocazia să îmi pun amprenta pe eveniment, activând troll mode.

Având în vedere că ambele branduri îmi sunt atât de dragi precum le sunt de dragi bilele lui Turcescu, invitaților săi, am decis să mă amuz puțin, pe seama celor prezenți acolo, dependenți de gadgeturi, conform unui studiu efectuat pe un eșantion reprezentativ de vreo 80 de persoane, în data de 11.11.2011.

Io nu mă declar dependent de niciun gadget. Voi sunteți, știu sigur asta pentru că v-am testat în trecut și v-ați făcut că plouă. Cu toate astea, sunt (de ceva timp îndelungat) un mare fan HTC și știu că nu sunt singurul în blogosferă cu această pasiune și nici singurul care nu vede o creație superdumnezeiască în iPhone.

De exemplu, chiar de când a apărut, mi s-a pus pata pe HTC Mozart. Un telefon cu Windows 7 care are aceleași specificații cu iPhone 4S, cu mici excepții: rezoluția este un pic mai slabă, memoria internă are 8 GB și filmează 720p. iPhone 4S filmează 1080p și are 16/32/64 GB memorie internă (în funcție de model).

În plus de asta, pe HTC pot vorbi din prima secundă de când l-am scos din cutie, bineînțeles că nu am nevoie de SIM special (microSIM) și nici nu trebuie să îmi amanetez lanțul de la bicicletă pentru a-mi cumpăra nu-știu-ce aplicație ca să pot trimite fișiere prin Bluetooth.

De fapt, cam asta fac telefoanele deștepte aka smartphones: trimit fișiere prin Bluetooth, permit instalarea oricărei aplicații, se pot folosi imediat cum ai introdus cartela SIM în ele etc. Trebuie, totuși, să înțelegeți că iPhone nu este un telefon oarecare! Pentru el ai nevoie de aplicații ca să faci orice!

SIRI – noua invenție a Apple – vrea să uimească puștanii care nu au auzit de Microsoft Voice Command sau chiar de orice Voice Command disponibil pe (de exemplu) SPV C500 (HTC Typhoon), telefon comercializat de Orange cu vreo 6-7 ani în urmă.

Pe scurt, hai să nu ne mai căcăm pe noi aiurea și să ne batem cu pumnii în piept că am inventat roata. Înainte ne documentăm și abia după aia vedem dacă ăștia ne vând tehnologie reciclată sau nu.

Ca să nu ziceți că am bătut câmpii cu HTC Mozart și iPhone 4S, puteți găsi o comparație a celor două telefoane pe GSMArena.

Aici puteți urmări filmarea evenimentului, realizată de @eCostin de la refresh.ro. Trebuie să remarcați replica sa, înaintea urcării mele pe scenă:

Trollează și-n offline ăsta, frățioare!

cât și replica domnului cu bile:

Poți pleca acasă!

atunci când am ridicat mâna pentru a mă declara ne-dependent de gadgeturi.

Lume invidioasă, ce să faci… 😆

Mă puteți vedea și într-un articol din Adevărul unde, jurnaliști de prestigiu fiind, au spus adevărul punând în gura lui Cabral niște cuvinte pe care nu le-a rostit:

Nerăbdarea publicului s-a materializat şi Cabral a început prezentarea, spunând nerăbdător: „Ştiu că toţi îl veţi lua pe Siri şi-i veţi pune întrebarea universală: unde este cea bună shaorma din Bucureşti?”.

Au ținut ei minte ceva cu șaorma, însă ăla eram eu. Din nou, lume invidioasă! 😆

Să nu vă gândiți că Vodafone a avut exclusivitate în ceea ce privește această lansare! iPhone 4S a fost lansat, în aceeași zi, la Orange! Diferența o face faptul că Vodafone e mai aproape de blogosferă și prezent cam peste tot unde se vorbește despre tehnologie & stuff sau – mai simplu – peste tot pe unde e și Cristi @Manafu prezent.

Uitându-mă la articolele din presă, nu voi sta să analizez nivelul de inteligență sau pregătire tehnică al celor care declară (sau cel puțin așa zice presa) că vor cumpăra acest telefon, însă a spune despre Android că este rudimentar este ca și cum ai spune că un Porsche 911 nu are portbagajul la fel de mare precum Dacia Logan, deci tu vei lua Logan pentru că Porsche e mai prost.

Mai mult de atât, mirarea jurnaliștilor cu privire la numărul de persoane prezente la eveniment poate fi una din două variante:

  • ați trăit în afara țării până în 2011
  • nu vă place să scrieți că românul e pișcoțar și fripturist și că orice eveniment cu scobitori gratis îl adună grămadă ca la micii și berea electorale.

E bună presa la casa omului, dar uneori e bună să vă țină strânși până vi se deschid ochii și scrieți relevant, realist și cu profesionalism. Primul pas ar fi să nu mai puneți orice femeie de serviciu să scrie review la gadgeturi.

Cu toate astea, ce v-am zis e #doaroidee. 🙂

După eveniment a urmat petrecerea în The Floor, același loc unde s-a ținut și petrecerea de după Webstock, cu același maestru de ceremonii – @manafu și aceeași organizare excelentă!

Poze de la eveniment și petrecere găsiți pe Facebook la Manafu (aici și aici), Piticu (aici și aici) și în contul de Flickr al Vodafone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.