Aventură și acțiune cu Lara Croft GO

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

lara-croft-go-gameplay-6

Ca pasionat al seriei Tomb Raider, apariția jocului Lara Croft GO m-a încântat la fel de mult cât a făcut-o reeditarea jocului Sanitarium – versiunea pentru Android.

Jocul are o grafică bună și curată, fără elemente vizuale care să îți obosească privirea iar mișcările Larei sunt aceleași cu care m-am obișnuit din jocurile de PC și la fel de bine realizate. Echipamentul personajului este cel clasic: cizme negre, pantaloni scurți de culoare maro și maioul turcoaz, dar poate fi schimbat din meniul principal, în funcție de preferințe. Sunetele nu sunt la fel de multe și diversificate, numărul redus al acestora fiind compensat de o coloană sonoră liniștitoare. Parcă prea liniștitoare, totuși, pentru un joc de acțiune.

În cele 6 capitole ale jocului, Lara înfruntă un număr de 3 inamici (șerpi, reptile, păianjeni), fiecare dintre aceștia având o variantă în care revine la viață, după 4 pași făcuți în joc. Controlul personajului se face prin atingerea ecranului și tragerea în direcția dorită, fiecare atingere mutând-o pe Lara cu câte un pas. Drumul este marcat cu o linie întreruptă și merge în toate cele 4 direcții, în funcție de harta nivelului. Spațiul ocupat pe telefon este de aproximativ 450 MB.

Începutul jocului este destul de simplu realizat, dar, pentru un începător sau cineva care nu a jucat vreun alt joc din seria Tomb Raider, poate fi un pic dificil de înțeles, deoarece nu există un tutorial despre mișcarea personajului, inamici, acțiuni sau obiectele ce pot fi găsite pe parcursul jocului. Din această cauză, după parcurgerea tuturor nivelurilor, cu siguranță există posibilitatea să îl luați de la început, pentru a strânge și restul de obiecte rămase sau doar pentru a observa mai atent legăturile dintre obiectele cu care Lara interacționează și cele plasate în peisaj.

Dacă în jocurile de PC Lara avea la dispoziție arme multe și variate, în Lara Croft GO există doar pistol, suliță și flacără – ultimele două putând fi culese din joc,acolo unde este nevoie de ele. Pistolul, ca și până acum, este prezent permanent asupra Larei.

Eu am terminat jocul în câteva ore și îl evaluez cu 4,5 stele, o notă generoasă, având în vedere că nu are prea multe niveluri iar lipsa tutorialului poate fi „compensată” plătind aproximativ 30 de lei pentru pachetul special de ajutor – un preț exagerat, având în vedere că este la fel ca prețul inițial al jocului – 4,99 $.

Lansat la sfârșitul lunii august 2015, Lara Croft GO a primit, până acum, critici favorabile și are 4,7 stele din 5. Jocul poate fi descărcat din Google Play, de aici sau de pe site-ul oficial, pentru alte platforme. Coloana sonoră poate fi și ea ascultată și descărcată, de pe Soundcloud.

4.5 / 5 stars     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.