Leapșa de la pagina 34

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Deși are aproape o lună vechime, articolul de la tovarășul chinez , sub formă de leapșă, mi-a atras atenția.

Leapșa găsită la Mălina pe blog și pe care a lansat-o @chinezu zice să deschid cartea pe care o citesc, fix la pagina 34 și să scriu aici primele două fraze din cel de-al doilea pasaj.

Prin urmare…

Priveam printre copaci întunericul și simțeam cum ceva se întoarce în mine. Ceva ce probabil am pierdut, ceva ce uitasem, ceva ce lăsasem în urmă.

…iar ca să înțelegeți tot paragraful, vă mai prezint, BONUS, restul frazelor din el:

Mă simțeam minunat, dar în acea liniște a nopții de vară, în bâzâitul neoanelor, în lumina lor portocalie, stăteam și trăgeam adânc în piept aerul curat și înțelegeam că ceva îmi lipsește.

În noaptea aceea am realizat că nu e de ajuns să te simți fericit, nu e de ajuns să te simți împlinit, nu e de ajuns să găsești pacea sufletească, ci e mult mai important să fiu EU!

Cum poate un om să înțeleagă fără să cunoască, fără să vadă și fără să audă?

Toată înțelepciunea e ascunsă, în afară de înțelepciunea ticăloșiei și răului. Degeaba căutați și cercetați în lucrurile sfinte. Viziunea vă este ascunsă! Nu veți înțelege niciodată!

Se spune că ceea ce o generație acceptă cu moderație, următoarea va practica în exces. Din păcate, asta se aplică cu precădere în cazul prostiei. Odată ce prostia e acceptată și înțeleasă ca atribut, în scurt timp ea se va transforma în virtute.

Citatele de mai sus fac parte din cartea „Jurnalul Răului” de Lucian Mareș, carte despre care v-am spus într-un articol anterior deci nu o să vă dau mai multe detalii pentru că am făcut-o deja.

Lectură plăcută!

1 Comment

  1. Malina

    Ce frumos! 🙂
    Vreau si eu cartea … nu ma gandeam ca esti pasionat de lecturi de genul asta …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: