Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Când am auzit de o casă construită invers, am crezut că este doar o glumă. O casă cu acoperișul în pământ și cu gazon pe tavan. Și nu, nu este o glumă, casa chiar există și se află în Canada, lângă Cascada Niagara.

Cu aceeași idee în gând este și camera Upside Down de la Exitus, un escape room din București, aflat în centrul orașului.

Pe lângă decorul viu colorat, camera este o încântare pentru ochi, chiar din primele minute, atunci când veți realiza că puteți merge pe tavan! 🙂 Acolo totul este srevni invers. Totul este Upside down. Și când spun „tot”, înseamnă chiar tot! Până acum este singura cameră de acest gen, din București.

exitus-upside-down-escape-room-bucuresti

Totul este… Upside down! 🙂

Cea de-a doua cameră de la Exitus este Examenul profesorului Richard Collins, povestea acesteia fiind legată de un examen… altfel. Studenții vor da acest examen într-o cameră pe care profesorul de criptologie le-a pregătit-o special, umplând-o cu tot felul de coduri și mesaje ascunse.

Alături de Diana , Adina, Alin și Malaezu am fost primii care au trecut cu brio acest examen, în doar 48 de minute, fiind totodată și record al camerei.

wolf-cartoon-red

„Put your arms around me, Wolfie” / Tex Avery

Înainte de a intra în una dintre camere, în timp ce eram puși în temă cu ceea ce vom găsi acolo, am testat walkie-talkie și am observat că pe anumite frecvențe găseam diverse persoane, cu care am și comunicat. Una dintre ele, de sex masculin, probabil deranjată că i-am întrerupt discuția cu altcineva, ne-a transmis să îi trimitem o poză pe WhatsApp. Aici a intervenit Diana, care ne-a demonstrat tuturor că poate face minuni cu vocea ei ascunsă, demnă de linia fierbinte. Dacă știți episodul acela de desen animat, creat după Red Hot Riding Hood (în care lui Big Bad Wolf în cade falca pe podea, atunci când o vede pe Red cântând pe scenă), atunci știți exact cum am rămas noi în acel moment. Diana a reușit să fie magică în doar 5 secunde. 🙂

Nu veți avea nevoie de cunoștințe de matematică, chiar dacă prima impresie va fi că aveți nevoie. 🙂 Totul este creat pentru ca jocul să fie liniar și logic, fiecare probă necesitând o atenție bună la detalii și o gândire logică a unei singure persoane sau, dacă e nevoie, în echipă.

exitus-escape-room

Exitus este un room escape ce se va deschide în curând și care poate fi găsit pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook .

PRO TIP: Când ajungeți la ei, nu uitați să întrebați de cremă de zahăr ars! 😉

4 / 5 stars