Mai există ceasornicari?

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

De când aveam doar 6 ani știu de ceasornicarul de la Obor. Este aceeași persoană pe care o cunosc de… o viață.

Am un ceas Casio MTD-1037 pe care l-am primit cadou și care necesită reparații. Nu! Nu este stricat. L-am agățat în ceva și s-a rupt telescopul. Ideea e că am schimbat vreo 4. De fiecare dată s-a rupt chiar și la cel mai mic „șoc”. Am observat că telescopul original era făcut din material ceva mai dur decât cele de acum. Probabil că ceasornicarii au început să simtă și ei economia de piață și folosesc material de calitate… îndoielnică. Telescoapele pe care le-am tot schimbat sunt atât de fragile încât le poți rupe cu 2 degete. Ultima dată am dat 8 lei pe un telescop (față de cel de 3 lei la Obor) crezând că prețul face diferența! Nicidecum! Același material prost, subțire și ușor precum aluminiul, plus că la montare m-am ales și cu o zgârietură fină pe cureaua de metal, exact la sistemul ăla care ține telescopul.

Întrebarea mea este: mai există ceasornicari? Dar ceasornicari buni? Nici nu am de gând să dau mai mult de câțiva lei pe un telescop, dar nici să fie făcut din hârtie! Nu spun asta din motive pecuniare ci pur și simplu pentru că nu consider că un tub de oțel cu un arc de 0,5 mm diametru ar trebui să coste mai mult de câțiva lei!

Aș vrea să știu dacă voi ați avut vreo problemă cu ceasul (asta doar în cazul în care purtați vreunul care nu se află pe ecranul telefonului mobil) și dacă ați fost mulțumit de serviciile prestate.

Eu sunt dezamăgit de faptul că o meserie atât de veche și-a pierdut din calitate, nu din cauza „meseriașilor” slab pregătiți ci din cauza lipsei lor de interes. De fapt, poate ar trebui să nu mă mire atât de tare întrucât ideea asta se poate observa în aproape toate meseriile din Românica – de la gunoier la doctor.

Teoria ca teoria, dar…

Sursa imaginii: Flickr

Un comentariu la „Mai există ceasornicari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.